Glotta-Częstochowa

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś zna tą szkołę? Uczył się tam lub się uczy - proszę o info. BARDZO PILNE!
No duze spoko. Oni to co robią, robia naprawdę perfekcyjnie. Pozdrówka.
J Smith - a co tak pilno? ;-) To bardzo fajna szkoła. Chodziłam tam kilka lat temu. Miła atmosfera i naprawdę dobrzy wykładowdcy. No i ta herbatka... za darmo... Polecam.
O ! Nareszcie coś o tej szkole. Tak, zgadzam się z szanownymi przedmówcami. Dobra szkoła, robia dużo ciekawych rzeczy, staraja się, tylko, że... herbatka coś ostatnio za mało słodka :-)) Ale można te szkółke polecić bo uczą dobrze, solidnie w naprawdę ciekawy sposób uczą. Narka.
Wy tu sobie o herbatkach żartujecie, a ja dzięki nauce w tej firmie bardzo dobrze zdałam maturę rozszeżoną (!) z angielskiego w zeszłym roku. Na zajęciach jest superasto, szczególnie, że mają ciekawe materiały, np. te filmiki, słuchanki, no i w ogóle. A cukier nie jest zbyt zdrowy wiec dobrze, że herbatka nievo mniej słodka. hehe. Pozdrawiam i polecam.
Powiem krótko. Przygotowywałem się tam do egz. FC (jak go jeszcze robili). Zdałem na A. Poszedłem na rozmowę kwalifikacyjną do jednej z nowych firm w naszym pueblo. Rozmowa w języku angielskim oczywiście. Robotę dostałem. Mogliby tylko lepiej się reklamować. Ale oczywiście polecam tą firmę.
Super szkoła. Zajęcia ciekawe - na 100% nie można się nudzić. Gramatyka i słownictwo na wysokim poziomie. Do tego świetne konwersacje prowadzone z udziałem native speakera. Naukę można zakończyć egzaminem TELC-a, który jest uznawany i promowany przez Radę UE.
Co ważne: szkoła kładzie nacisk na umiejętność komunikacji a nie na "teorię".
Podsumowując: jest ciekawie, merytorycznie na wysokim poziomie, szkoła przygotowuje do wykorzystania umiejętności językowych w prawdziwym życiu i do tego można zdawać oficjalny egzamin. Cóż więcej potrzeba ? Pozdrawiam
No właśnie. Ja przygotowywałam się 'in a remote way' z pomocą wykładowców tej firmy do egzaminu CAE i zdałam na B. A co do reklamowania się - to chyba dobrze, że nie stoją na ulicy i nie wpychają na siłę swoich ulotek. Pozdrawiam.
Nie dają też w promocji toreb na plażę lub słomek do drinków ;-) Ale dają darmowy dla dostęp do bardzo fajnej platformy internetowej pomocnej w uczeniu się angielskiego. Mają swój styl. Pozdrawiam. Marika.
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE OPINIE.
SERDECZNIE POZDRAWIAM.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Praca za granicą