WAŻNE!! szkoły językowe a zaświadczenia do ZUS

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może wie czy bedąc na kursie w jakiejś szkole językowej w krakowie, a jak tak to w jakiej, można otrzymać zaświadczenie do dowolnej instytucji np. ZUS, potwierdzające fakt kształcenia w tejże szkole?????
Jezeli chodzi Ci o zaswiadczenie do ZUS-u ktore stanowilo by dla Ciebie podstawe do otrzymywania swiadczen z ZUS-u to nie wiem, czy szkoly jezykowe w ogole wystawiaja takie zaswiadczenia. W kazdym razie do jego wydania jest upowazniona jakakolwiek szkola, ktora jest wpisana do rejestru Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu czy jak sie to teraz nazywa. Co ciekawe, niektore szkoly korespondencyjne, chociazby ESKK, rowniez sa do tego rejestru wpisane. Oznacza to, ze wykupujac taki kurs masz prawo do ww zaswiadczenia, a co za tym idzie rowniez do otrzymywania swiadzen, nawet gdy do tego kursu nigdy nie zajrzysz, bo ZUS-u to najprosciej w swiecie nie interesuje. No chyba ze chodzi Ci o nauke jezyka na stacjonarnym kursie, to zycze powodzenia w szukaniu.
czy sa jakies specjalne uprawnienia ? czy to ma zwiazek z tym o czym ostatnio pisza gazety, ze tylko szkoly z wpisem do rejertu placowek moga wystawiac takie zaswiadczenia ?
Z tego co wiem takie zaświadczenia może wystawiać poza szkołami publicznymi każda szkoła niepubliczna, która jest zarejestrowana w Kuratorium Oświaty. To jest jedyny warunek i jeśli chodzi np. o renty rodzinne to wiem, że ZUS takie zaświadczenia uznaje.

« 

Egzaminy

»

Studia za granicą