CZY w SPEAK-UP uczą metodą Callana?? Prosze o odp.

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o odpowiedź na pytanie w temacie. Jestem ciekaw co myślicie o tej szkole i jakie są faktyczne opłaty w niej bo na stronie się ukrywają. Inne szkoły na przykład nic nie mają do ukrycia z cenami. No i najważniejsze czy jest tam metoda Callana??
ja chodzilam do speak up 3 mies i rezygnuje z dalszej nauki. nie ucza tam bynajmniej metoda callana:)w sumie szkola nie jest jakas najgorsza ale wiekszosc zajec jest na kompie takie lekcje multimedialne z ktorych w sumie nie duzo sie nauczylam. drugim etapem jest ksiazka ktora musisz uzupelniac sam w domu.reszta to lekcje 60 minutowe ze spikerami zazwyczaj polskimi ale to tez zalezy od poziomu. wlasnie przed zapisaniem na kurs robisz na kompie placement test ktory umiejscawia cie na dany poziom. test nie jest obiektywny gdyz ja sie zakwalifikowalam na poziom 6 i po 3 miesiacach wiem ze to za niski jak na moja znajomosc jezyka, pozatym widze to po tym jak na tym samym poziomie sa osoby ktore umieja lepiej angielskie nawet jak ja i osoby ktore nie umieja nawet polowy!!! a jakims cudem dostali sie na 6 poziom. ogolnie lekcje ze spikerami sa dosc nudne i malo uczące jak dla mnie. a jesli chodzi o cene to jest ona dopasowana indywidualnie i zalezy od tego ile chcesz poziomow zrobic jeden poziom to sa 3 mies nauki. Konsultnt sie mnie zapytal ile bym tak mogla miesiecznie placic za kurs i ustalil mi cene niby 330 zl miesiecznie ale ze jestem studentka to znizka 30 % i place 220 zl. w sumie nie polecam tej szkoly
Placement test orientacyjnie przydziela osobę na dany poziom (tak, jak w innych szkołach). Pierwsze dwa tygodnie kursu to okres, kiedy powinniśmy odbyć kilka lekcji komputerowych, popracować z książką i przyjść na kilka zajęć z lektorem i ocenić, czy poziom nam odpowiada. Większość ludzi zostaje na przydzielonym poziomie, są jednak tacy, którzy zmieniają poziom po rozmowie z lektorem. Jest to jak najbardziej możliwe. Fakt, że będziemy różnie odbierać poziom naszych współuczniów, jest spowodowany tym, że jedni lepiej znają słownictwo, inni gramatykę, a jeszcze inni świetnie opanowali techniki mówienia. W jednej kwestii będą więc wypadali gorzej od nas, a w innej mogą być dużo lepsi, ale niekoniecznie musi to być widoczne na pierwszy rzut oka. Osoby, które źle oceniają swój poziom (choć powinny go zmienić) są w każdej szkole. W Speak Up nie trzeba się z nimi męczyć do końca kursu, bo grupy zmieniają się z każdą lekcją. Ponadto, najczęściej jednak w życiu kontaktujemy się z osobami nieanglojęzycznymi i tu też warto wiedzieć, jak rozmawiać z osobą gorszą od nas językowo.
To tam poziom wiedzy ocenia sie tylko na podstawie jakiegos komputerowego testu?
Wydawalo mi sie ze przed zapisaniem na kurs jest oprocz testu rozmowa z lektorem ktory na podstawie testu i rozmowy faktycznie ustali nasz poziom...
uwazam ze padlam ich ofiara,nie mog zrezygnowac ze szkol mimo tego ze zmienilam miejsce zamieszkania gdzie najblizsza fila tej szkoly to 120 km jesli ktos moze mi podpowiedziec co zrobic to poprosze konkretne email na kamalegro2@o2pl
nie, nie uczą tam callanem, to zupelnie co innego, polaczenie pracy w grupie, indywidualnej i z lektorem. mozna wszystko zapisywac, uczyc sie potem z notatek, nie jak w metodzie callana.
O szkole SpeakUP napisało już setki niezadowolonych ludzi,
wystarczy trochę poczytać i dziwne że ta szkoła jeszcze istniej (czy ich kursanci nie mają internetu?)

Szkoła ucząca Metodą Callana to Peritus - Speed School strona internetowa www.Speak.pl - ta szkoła nie ma nic wspólnego ze SPEAKUP

powiem tak cena zajęć w szkole Peritus (speak.pl) jest niższa niż cena zajęć grupowych w speakup :)

pozdrawiam
irek
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę