Do szkoły czy prywatnie?

Temat przeniesiony do archwium.
Całe życie ucze sie języka niemieckiego. Moj pierwszy kontakt z angielskim był z liceum, ale to co się działo na lekcjach nawet nie można nazwać zajęciami:)
Chciałabym nauczyć się jezka w stopniu pozwalającym mi na komunikację za granicą, np. na wakacjach (np. z nowo poznanymi ludźmi, przy jakiś rezerwacjach). Nie mogę zdjecydowac sie na żadną szkołę bo większość nie ma dobrych opinii.
Uważacie, że większość skuteczność mają indywidualne lekcje? Nie chce szukać w szkołach tylko wziąć zwykłe korepetycje bo nie stać mnie na płacenie tygodniowo 100 zł a myslę o spotkaniu dwa razy w tyg po 90 min.

Czy ktoś z Was tak się uczy? Czy taka skuteczność jest większa? Gdzie najlepiej szukać "korepetytora" żeby tez nie zostać oszukanym?
Polecam lekcje indywidualne. Uczę się języka od 12 lat, na lekcje prywatne chodziłam przez 6 lat i to głównie dzięki nim mój poziom jest taki, a nie inny. Zdecydowanie polecam lekcje prywatne, zwłaszcza, że interesuje Cię nauka na poziomie sprawnej komunikacji, a przy tak intensywnych lekcjach, jakie sobie zaplanowałaś, będzie to strzał w dziesiątkę :).
hej

korepetyroa najlepiej szuka sie na zasadzie "bo moje dzieci uczy taki fajny pan/pani, no i pol mojej rodziny tez uczy".... czyli najlepiej popytaj znajomych czy kogos dobrego nie znaja. Jednak z drugiej stony, to 2 razy w tygodniu po 90 min to ciezko bedzie ci sie zmiescic ponizej 100 zl
pozdrawiam i zycze powodzenia!
sprawdz wyzej w dziale 'korepetycje'.

Zostaw uwagę