szkoła w Warszawie - do CPE

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, szukam dobrej szkoły angielskiego w Wwie. Tak bym mogła zdawać CPE w lecie. Zastanawiałam się nad TFLS ale przeczytałąm tyle "ciekawych " opini, że zwątpiłam ...
A moze prywatne lekcje?
Duże szkoły rzadko kiedy dobrze przygotowują do egzaminów. Wiem coś o tym z własnego doświadczenia. Jako lektor mogę poradzić, że na tym poziomie trzeba sporo poświęcić czasu i wysiłku. Można też zwrócić się o pomoc do naprawdę dobrego i doświadczonego lektora. Na rynku jest dużo osób, które nie zasługują na to miano i dlatego trzeba bardzo dokładnie ich sprawdzać: Jaką uczelnię skończyli, jaki mają dyplom, jakie mają doświadczenie. Poza tym trzeba znaleźć kogoś, kto zaproponuje darmowe lekcje.
Pozdrawiam
Dziękuję za rady. Gdzie proponuje Pan szukać takich osób? Rozumiem, że poleca Pan lekcje prywatne. Warszawa nie jest moim rodzinnym miastem , stąd mam mniejsze rozeznanie w tej materii.
ja chyba zdecydowalabym sie na self-study jesli chodzi o podręczniki oraz na konwersacje-konsultacje z native speakerem.
Wydaje mi sie, ze posiadajac CAE mozna sobie samemu dać radę z podręcznikiem wspomagajac sie native speakerem.

Nie sądzę, zebym zwróciła sie o pomoc do polskiego lektora,z całym szacunkiem dla polskich lektorow, bo trafiaja się też świetni, jednak trudno ich znaleźć. CPE to "proficiency level" a to oznacza idiomy, wyrażenia potoczne, ktorych nawet najlepszy rodzimy lektor nie bedzie w stanie objaśnic/uzywać jeśli nie ma za sobą odpowiednio dlugiego pobytu w kraju, gdzie sie mowi po angielsku.

to moje zdanie, ale mogę sie mylic.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia za granicą