Szkoła Bell , proszę o informację absolwentów

Temat przeniesiony do archwium.
No.. od wrzesnia chciałabym uczęszczać na zajęcia w wyżej wymienionej szkole. czy ktoś z Was uczył się tam? Jak ją oceniacie? Czy warto wydać tam pieniądze? Byłabym wdzięczna za każdą opinię. ;-)
Z góry dziękuję.
Zalezy w jakiej filii bedziesz sie uczyc. Ja chodzilam na zajecia do Program Bell w Poznaniu, i bylam zadowolna. Kompetentni lektorzy, serio podchodza do nauczania, nie olewaja ucznia. Ponoc wszyscy ze szkoly ktorzy przystepuja do egzaminu zdaja w 100%. Ogolnie polecam:)
ja chodziłam do bell w wawie przy plc trzech krzyzy. to byl jakis koszmar.. nie polecam absolutnie. czsem zaluje wtopionych pieniedzy, w domu robilam znacznie wiecej niz na zajeciach. uwaga na native speaker\'a z Anglii...gosc cholernie slabo przygotowany do zajec..
pozdrawiam
Ukończyłem jeden semestr (62 h) szkoły Bell w Warszawie. Generalnie jestem zadowolony z poziomu nauczania jezyka angielskiego. Zajęcia są prowadzone w sposób dość ciekawy i nie mogę powiedzieć, że na nich się nudziłem. Dostałem dość dużo dodatkowych materiałów i testów. Średnio raz na 2-3 spotkania pisałem wypracowania (esej) na określony temat. Dużo rozmawialiśmy, głównie w grupach 2-3 osobowych.
Cała grupa szkoleniowa liczy około 10 osób. Choć muszę przyznać, że może ze dwa razy było te 10 osób. Średnio w zajęciach uczestniczyło 4-6 osób. Na pierwszych zajęciach otrzymałem książkę do nauki wraz z zeszytem ćwieczeń.
Jedyna moja uwaga dotyczy listening\'ów, mogłoby być ich trochę więcej, jednak to i tak nie wpływa na moje pozytywne zdanie o tej szkole.

Na koniec muszę dodać, że rozpocząłem ten krótki kurs, po to żeby przypomnieć sobie język angielski i trochę się podszkolić (dwa lata temu skończyłem studia), przy okazji przystąpiłem do egzaminu na FCE i udało mi się go zdać.

PS To prawda, że wszystko zależy od nauczyciela, mnie uczyła Joanna z Kanady i trafiłem dobrze.
Spróbuj tego linka, tam też znajdziesz kilka opinii:
https://www.ang.pl/szkoly_jezykowe.php