niekonwencjonalna metoda nauki angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam mam pytanie odnośnie nowek metody nauki języka angilelskiego, która znalazłam na jednej z angielskich stron http://www.FlowEnglish.com . Chciałabym spróbowac ale nie wiem czy warto (obawiam się ze to napijanie ludzi w butelkę i ze jak wyślę pieniądze to nie dostanę nic w zamian), z drugiej strony jestem zdeterminowana kupić i spróbować. Moje pytanie do was; czy zetkneliście się już z taka metoda albo czy ktos z waszych znajomych próbował i co o tym sadzi? A może jest jakis polski odpowiednik tej metody? Z góry dziekuję za wszystkie (p)odpowiedzi:)
juz o tym kiedys pisalam. Zobacze ich stone jeszcze raz.
nie widze tego jako 8me cudo swiata.
Wg mnie to szkoda pieniedzy. Wszystkie metody juz byly sprawdzane, bo kazdy szuka latwosci w nauce. Pomysl, gdyby to bylo takie wspaniale i takie latwe, to przeciez szkoly jez. obcych by juz dawno przestaly istniec. Bo po co? Kazdy by ich program kupil i sam sie uczyl.
macieja, wszystkie te nowe metody nauki, callany i inne kapitalistyczne wytwory :) to jedynie chłodno wykalkulowana manipulacja ludźmi.

Tradycyjnie:
Przyswajać (umiejętnie słówka), prowadzić zeszyt, robić ćwiczenia z gramy, słuchac radia/podkastów przez internet, później sobie z kimś pogadać na czacie/forum/IM/stronce do wymiany języków lub poćwiczyć wymowę na Skajpie.

PS Uważam, że żadnej szkoły/nauczyciela nie potrzeba, chociaż nie do końca się to sprawdza podczas przygotowań do certyfikatów.
Napisz czy zaczęłaś i jak Ci idzie...
Nie znam tej metody, ale uważam, że każdy kurs powinien udostępnić kilka lekcji gratis, zanim się zakupi cały program. Bez tego to jak kupowanie kota w worku. W każdym razie nie bazowałbym zakupu jedynie na podstawie zamieszczonych tam informacji i ‘recenzji’ użytkowników.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego