Łódź, Wawrzonek na Pietrynie, opinie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, prosiłbym o opinie osób uczęszczających do tej filii Wawrzonka. Uczęszczałem na ich zajęcie w LO XXI przygotowujące do CAE, ale cała atmosfera szarej szkoły nie za bardzo mnie mobilizowała do pracy, raczej działała depresyjnie ;) dlatego szukam alternatywy i mam nadzieję, że filia na Pietrynie takową oferuje, gdyż z poziomu zajęć byłem zadowolony. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Wiem, że będzie wpis nie w pełni odpowiadający na pytanie- sama do Wawrzonka nie chodziłam nigdy, ale nie polecam Ci żadnej z tych szkół- tak z połowa mojej klasy z liceum tam chodziła i nikomu nie udało się zdać CAE. Spróbuj iść na Lindleya do ELC- tam uczą egzaminatorzy (szczególnie polecam Derrica- przygotowuje fenomenalnie [po jego kursie zdałam CPE na A]). Przykro mi, że robię taką nieładną reklamę, ale naprawdę żal mi było tych znajomych, którzy wydawali ciężkie pieniądze i musieli wkuwać w kółko głupoty (Wawrzonek polega przede wszytkim na dłuuuugaśnych listach nikomu niepotrzebnych słówek), a potem okazywało się, że nie wiedzą jak wygląda formuła egzaminu...
Sorry...

Jak chcesz posiedzieć przez parę godzin w miejscu, które jest "ładne i estetyczne" to polecam palmiarnię, albo jakiś park.

Uważam że Wawrzonek w XXI ma swój klimat, ale ważniejsze od tego jest to, że można się tam wiele nauczyć.

Gdybym podchodziła do tego tak jak ty, to nie uczyłabym się niczego ani w moim gimnazjum, ani w liceum bo jedno miało odrapane ściany, a drugie brudną fasadę :/
Hej,
Chodziłem jeden semestr do Wawrzonka na Piotrkowskiej, a wcześniej 2 lata na Kopernika. Jednak zrezygnowałem, bo mam wrażenie, że z semestru na semestr kurs był coraz słabszy - to w kwestii merytorycznej. W kwestii technicznej to na Piotrkowskiej jest czysto, schludnie i przyjemnie :D.

P.S. Fajnie byłoby, gdyby ludzie odpowiadali na pytanie, a nie pisali wywody i wytykali komuś, że mu się powinno podobac, albo nie. Osobiśie uważa, że atmosfera/otoczenie, w którym się uczymy może destrukcyjnie wpływac na możliwości koncentracji itp., dlatego nie dziwię się, że ktoś ocenia szkołę również pod tym kątem.

»

Szkoły językowe