Najlepsza szkoła językowa w Krakowie - BC, IH?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, prosiłabym o pomoc w wyborze szkoły językowej w Krakowie. Myślałam o British Council i zastanawiam się czy warto tyle płacić? Jeśli tak to się "poświęcę". Ale jeśli nie to chętnie wybrałabym inną szkołę. Prosiłabym o sugestie, a także o doradzenie czy powinnam iść na kurs CAE skoro chcę oczywiście zdać CAE, ale nie jestem pewna czy akurat w 2010 r. (sesja letnia szykuje mi się po prostu straszna). Za to boję się "ogólnego angielskiego", bo to może być wszystko i nic, a w końcu egzamin chcę zdać tak czy owak.
I jeszcze jedno pytanie - czy ktoś był albo słyszał na lekcjach próbnych? Może ktoś mógłby zdradzić, którzy lektorzy cieszą się najlepszą renomą? Jestem świadomy, że dobry native to podstawa.. Chciałabym naprawdę wiele się nauczyć w przyjemnej atmosferze :)
Podbijam ;)
z BC znam paru nativow, i mysle, ze oni akurat wiedza co robia. Drugie, co to znaczy 'poswiecic' - czy masz na mysli, zaplace te koloswalne pieniadze, oczywiscie nie oczekuje zeby w domu tez sie uczyc (bo przeciez to bylaby przesada) i w jakis sposob ten ang. wejdzie mi do glowy, bo przeciez place pieniadze i wymagam.
Musisz miec inne podejscie, nauka jez. wymaga 4 razy tyle pracy w domu co na lekcjach, a zanim sie zapiszesz gdziekolwiek, to zapytaj sie o kwalifikacje i doswiadczenie nativow. I takie, 'no wszyscy sa po kursach i pare lat ucza' - nic nie daje. Popros o nazwe kursow/qualifikacji i gdzie akurat te doswiadczenia zdobyli. Jak Ci tego szkola nie chce powiedziec, to szukaj inna.
Dzieki za odpowiedz, chociaz musze przyznac, ze rzeczywiscie niefortunnie uzylam "poswiecic". Mialam na mysli nadszarpniecie studenckich funduszy (BC z pewnoscia ceni swoje uslugi). Nie wydaje mi sie jednak, bym miala niewlasciwe podejscie. Doskonale znam intensywna prace w domu. Przypadek jezykow obcych jest jednak zupelnie inny niz nauka np. do matury z historii, formula szkoly pomaga zmobilizowac, a przydalby sie ktos do konwersacji, poprawy wymowy, sprawdzenia wypracowan i nie tylko. To ze chce trafic na jak najlepszego nauczyciela to chyba nic zlego. Od czasow podstawowki do liceum wlacznie chodzilam na prywatne lekcje i bylam zadowolona. Teraz jednak opuscilam rodzinne miasto, a niestety nie mam najlepszych doswiadczen z kursow jezykowych - jako liceastka jezdzilam na wakacyjne kursy za granice - przyjemnosc, za ktora zdecydowanie rodzice przeplacili. Niestety, poziom niski, nauczyciele woleli zajac nas filmami, grami. Oczywiscie najwiecej dalo mi samo otworzenie sie, zanik strachu przed mowieniem (dopoki nie bylo Polakow w poblizu ;), wiec bylo warto jechac. Nie pisze tego, by marudzic, ale by wyjasnic dlaczego zalezy mi na jak najlepszym kursie. Nigdy nie oczekiwalam, ze cokolwiek przyjdzie do mnie samo, bez pracy.
Ja chodziłem do ILT mają naprawde dobrą kadrę. BC i Gamma są rzeczywiście drogie, a z opinii znajomych nie wynika, żeby poziom nauczania był wyższy od np. ILT. Wcale nie jest powiedziane, że musisz podchodzić do egzaminu w 2010. Przygotowania do CAE często trwają dłużej nić tylko 2 semestry. To zależy od Ciebie, na ile pewnie się poczujesz.
Dzieki :)
Bezczelnie podbije temat. I tak przy okazji - moge sie od razu zapisac na kurs CAE bez rozmowy sprawdzajacej stan mojej wiedzy? Tomm31, moglbys polecic mi swojego lektora (podac imie)? I jaka byla atmosfera?
wiadomo, idealny lektor uczylby, wymagal, ale na luzie, bez napiecia. Wolalabym uniknac typu nadetego, wrednego nauczyciela z liceum.. To chyba jakas trauma ;)
Jesli ktos moglby polecic takze osobe nie tylko ze szkoly jezykowej, ale takze uczacej prywatnie, to rowniez bylabym zainteresowana. Nie ograniczam sie :)
Ja ostatnio zapisałam się do szkoły Maly Rynek i bardzo sobie ją chwalę. Chodze na kurs specjalistyczny, ale ich oferta jest naprawde imponujaca, mam wrazenie ze kazdy wybierze z niej cos dla siebie. rozne jezyki, poziomy, terminy, formy. sprobuj, może tobie też się spodoba http://www.malyrynek.krakow.pl/
a co sądzisz o Mały Rynek? http://www.malyrynek.pl

Cae bez problemu, sam kurs się przydaje, wiele osób zwraca na niego uwagę, myśle że jak masz chęci to bez problemu dasz rade w założonym terminie
Ja zapisałem się do AXON na Karmelickiej i bardzo polecam! Fajna atmosfera, pomocni i dobrze przygotowani lektorzy. Jestem zadowolony :)
Hej Inka :)

Słuchaj ja uczęszczałem na zajęcia z języka angielskiego do Centrum Edukacji Lingua na os. Bohaterów Września 1a/c. Co prawda nie posiadam żadnych certyfikatów, ale wiem, że oni prowadzą takowe kursy. Dla mnie lektorzy w tej szkole są rewelacyjni, do każdego mają indywidualne podejście, każde zajęcia są prowadzone pod kątem potrzeb kursantów, małe grupy, gwarantują darmowe konwersacje z nativ speakerami, no i co dla mnie najważniejsze mają przystępne ceny kursów.

Tyle ode mnie pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia za granicą

»

Studia językowe