Business Management in Lodz

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej na temat tego kierunku na uniwersytecie łódzkim?
Studia licencjackie; normalne zarządzanie, tyle że po angielsku. Prezentacja specjalności jest na stronie www.wz.uni.lodz.pl

Co dokładnie chcesz wiedzieć?
Jak bardzo różni się od zarządzania po polsku? Czy wszystkie zajęcia są prowadzone w języku angielskim? Czy jesteś zadowolona z tego kierunku? Jak osądzasz perspektywy na przyszłość po tym kierunku?
No to chyba za bardzo nie pomogę - znam wydział, ale nie kierunek. Zresztą wydaje mi się, że raczej nie znajdziesz odpowiedzi tutaj, na forum o angielskim. Zajrzyj na GL, tam jest grupa dla studentów UŁ i grupa wydziału zarządzania, w obu są absolwenci, może trafisz też na swój kierunek. Albo popytaj na lokalnych łódzkich forach.

Z belfersko-absolwenckiego punktu widzenia: wybrałabym studia po angielsku. Specjalistów od zarządzania jest od groma, wielu po studiach ląduje w pośredniaku, bo sama teoria, nawet perfekcyjnie opanowana, niespecjalnie pomaga w znalezieniu dobrej pracy. Po studiach w angielskim - w dodatku prowadzonych zadaniowo, z tego co wyczytałam - przynajmniej masz bardzo dobrze opanowany język specjalistyczny, a to już duży atut.

A sama wuzetka to fajny wydział:)
Dziękuje za pomoc, sądzę, że udam się na ten kierunek. Studia po angielsku mnie ciągną, ponieważ studiuje już filologię angielską. :)
Jeśli to drugi kierunek, to polecam z całego serca. Jeśli myślisz o uczeniu, to będziesz mógł (mogła?) bez problemu prowadzić zajęcia z business English. Albo wyspecjalizujesz się pod kątem tłumaczenia (tylko że tu może być trudniej ze względu na brak dwujęzyczności).
Wydaje mi się, że z takim połączeniem jest sporo możliwości. Im więcej o tym myślę, tym bardziej chce się skierować wyłącznie w stronę biznesu i zrezygnować z wcześniejszych planów o nauczaniu. Ale to wszytko przyszłość pokaże, w każdym bądź razie jeśli ukończę oba kierunki, będę miała wybór. :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę