Szkoła Językowa-Lublin-j.ang

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Hej! Którą szkołę językową polecacie w Lublinie?!??!?-> chodzi mi o nauke j.ang:) Za wszelakie uwagi będę bardzo wdzięczna! Pzdr
Zapisałem się do K&J, wygląda dość ciekawie :)))
hhhm...a mi ktoś ostatnio polecał Medyceuszy (zaraz na necie bedę sprawdzała). Może coś kojarzysz?

British Council został odradzony:)
co to za widmo a wyglada dosc ciekawie..... smiech ogarnia. JDJ kopna ich w cztery litery i znowu robia kolejna propagande sukcesu. Popytaj znajomych albo sie przejdz tyle tego jest na miescie.
wiesz, w tym rzecz, że nawet jesli gdziekolwiek pójdę (a zdrobię to na 100, tylko za ok 2 weeksy) to i tak szkoła zostanie mi tak przedstawiona, iz nawet najgorsza chała wyda się czymś extra. Reklama XXIw:górą! A nuż ktos z jakiejś korzystał i rzec słów kilka może!
No właśnie... może ktoś coś rzeknie w tej sprawie :) Czy w Lublinie nikt się nie uczy angielskiego ;P ?
hej! wybieram się do Metodystów w czwartek. polecaja (przeglądnij ten folder forum, bo ten temat już sie przewijał), bo "popychają " do nauki, a ze mnie leniwiec:) Ale fakt- faktem mógłby ktoś coś napisac:D Pozdr!
Wg mnie wybór mądry, "Metodystów" warto odwiedzić. Nie wiem na jaki poziom się wybierasz (FCE, CAE, CPE czy może coś niżej).
Na wyższych poziomach, tj od CAE mają bardzo dobrych lektorów, na niższych różnie bywa (niektórzy nie umieli mnie zbytnio zachęcić i zmobilizować do nauki, pomimo testów - 3 testy w semestrze, zaznaczam jednak że zawsze byli bardzo sympatyczni). Z tym (tzn. z różnymi lektorami, z którymi pracuje się raz gorzej raz lepiej) musisz się liczyć w każdej szkole. Nawet tym lektorom od "'Metodystów" z którymi pracowało mi się trochę gorzej nie mogę wystawić złej oceny.

Moi znajomi polecają też A1 i Felberga. Felberg jest porównywalny cenowo, nie wiem czy merytorycznie (mam wrażenie że koleżanki są nieco do tyłu). A1 polecam jeżeli masz kasę (drogo). Merytorycznie przez wiekszość moich znajomych oceniana b. dobrze, w niektórych przypadakch ze względu na brak testów do których ludzie po studiach często mają organiczny wstręt. Jeżeli potrzeba Ci "bata" to chyba nie dla Ciebie - trzeba mieć dużo pieniążków i samozaparcia do nauki.

Osobiście polecam "Metodystów", poziom dobry, jeżeli ktoś pracuje w miarę systematycznie nie ma problemów z egzaminami Cambridge.
Mogliby podciągnąć trochę poziom zajęć z "native speakerami"; ale i tak w porównaniu z beznadziejnym, mechanicznym powtarzaniem po prowadzącym w metodzie Callana jest duuuuuuuużo lepiej :D:D
Życzę trafnego wyboru !!!
Dzieki serdeczne za info:* Takie opinie sa na serio bardzo pomocne:)

Mam jeszcze jedno pytanie:czy jest tam test po którym wyz(wątpię zeby mozna było go wybrac samemu). Jesli "tak"- to jak to wygląda?

pozdr!
Test?? Zacznijmy od tego że osoba zgłaszająca się do szkoły zapraszana jest na test kwalifikacyjny. Na jego podstawie "przydzielą" tę osobę do odpowiedniej grupy (patrz poziomu). Możesz go nie pisać jeżeli startujesz z poziomu "0", lub legitymujesz się którymś z certyfikatów (FCE, CAE).
Normalka, tak jest w każdej szkole.

A o testach w czasie semestru powiedzą Ci jak się zaczniesz uczyć. Na niższych poziomach mają one charakter "Use of English", na wyższych dodatkowo "Listening", "Reading". U "native speakera" musisz zaliczyć "Speaking" i napisać co najmiej 3 wypracowania w ciągu semestru żeby Cię dopuścili do testu końcowego. Z tego co wiem Felberg ma bardzo zbliżony charakter testów.
Test końcowy, obejmujący materiał danego semestru należy napisać na na min 50%. Taki wynik nie oznacza że test został zdany (pułap jest znacznie wyższy), ale daje możliwość pisania poprawki. Osobom które go nie osiągnęly pozostaje zmiana szkoły lub..... "dreptanie" jeszcze raz na ten sam poziom.

Muszę jeszcze dodać, że to jedna z częściej wybieranych szkół w Lublinie i im szybciej się tam wybierzesz tym lepiej. Na wyższych poziomach (CAE, CPE) trudniej jest "zdobyć miejsce". Słuchacze "zaklepują" je sobie jeszcze w czasie semestru więc dla "nowych " pozostaje niewiele.

Pozdrawiam :)
Hello! A może ktoś się wypowie na temat Felberga :) Wiem, ze w poprzednich wypowiedziach tez sie pojawial, ale zdawkowo. Moze jest ktos kto tam sie uczy lub uczyl i zrezygnowal z jakiegos powodu ;) Prosze o opinie :*
heh, tak sie napalilam na ta skzole..a teraz po ogloszeniu planu zajec minka mi zrzedla:/ poza tym mieszkam po drugiej stronie miasta:( Koszmar! Oni nie maja jakiejs filii?? Bu...a nie chce drogiego Empika:(
medyceuszy????o matko....a to się porobiło....tacy mecenasi są w lublinie??
może chodziło Ci o metodystów;)
pzdr
-Linguaton-
ja już dośc dawno zdałam po krótkim acz intensywnym kursie w tej szkole egz.CAE i z czystym sumieniem mogę ją polecić
(nie jestem pracownikiem szkoły ani krewnym pracownika;))
super lektor, stres dozowany, duża motywacja, wszelkie ćwiczenia przerobione, brak nudy....po prostu super
pzdr
tylko i wylacznie andrzejewska
jak andrzejewska? hę?:) i co z tym felbergiem? warto?
Za tydzień mam pierwsze zajęcia w British Centre więc będę mogła się wypowiedzieć.Mam nadzieję, że będzie okey;]
szkola jezyka angielskiego henryki andrzejewskiej na leszczynskiego...
hhmmm...bede dojezdzac. Zadna inna jezykowa szkola jakos tak nie wywarla na mnie wrazenia. To ze ustalaja tam poziom wewetrznie- JEST waze:)
Obiecuje napisac jak tam jest!:)
Będziesz dojeżdżać, ale do jakiej szkoły? Do British Center? Ja dalej nie wiem gdzie mam się zapisać. Ostatnio spróbowałam do Felberga - porażka - naszczęście wstrzymałam się z płatnością ;) i szukam dalej.
no to może teraz zapytam Frostinki: no i jak w British Center? jakie wrażenia? :)
up
Jestem u Metodystow. Bardzo zadowolona. Na lekcjach robi sie duzo i dobrze (masa dodatkowych kserowek i cwiczen pozaksiazkowych oraz... tak, tak...zadania domowego,hehe). Lektorzy sa ok- wielkie mozgi i ogromne poczucie humoru (w cale a w cale nie jest sztywno), poza tym maja przygotowany kazdorazowo plan lekcji (wszsytko pieknie rozpisane)! Grupy niewielkie i co najwazniejsze, ze wzgledu na rozmowe kwalifikujacą- nie ma rozbieznosci w poziomie ludzi. O ile sie nie myle, raz w m-cu 2h z native speakerem. Poza tym sa probne testy, dla chetnych. Jezeli chodzi o przebieg lekcji- maksymlanie wykorzystanie czasu (jejq, wszystko ma niesamowite tempo, ale jeszeli chodzi o wytłumaczenie czegos komus- nie ma sprawy!) ,poza tym praktycznie cwiczone sa wszystkie formy egzaminow cabridge- (poza writingiem- to w domu). Na dodatek cena na semestr (np. w porownaniu z felbergiem czy empikiem) jest atrakcyjna.
Podsumowujac- ze swojej strony POLECAM!!!!:)))

Powodzenia w wyborze!

ps- zobaczymy co jak ta opinia sie zmieni np. po paru m-cah, hehe:) HHmm...
chodziłam i do felberga i do Metodystów w Lublinie. Obie szkoły wydają mi się dobre, ale :D... Felberg była fajny (mieliśmy super nauczyciela), ale nie było takiego pchnięcia do nauki ... a u Metodystów ? POLECAM.. była to super przygoda, choć na początku byłam zawiedziona, że dostałam się do niższego poziomu niż planowałam.. no cóz.. ale miałam świetną babkę :) zajęcia miłe, bezstresowe, maksymalne wykorzystanie czasu, mnóstwo pracy w domu i dużo nauki.. chcesz przejść do wyższego poziomu - ucz się :)
Dziekuje za odpowiedz :*
siema ja osobiście polecam szkołem "u metodystów" jest to dobra szkoła sam do niej chodziłem przez 3 lata. Szkoła mieści sie na ul.Bolerowskiego 5 (osiedle Konstantynów) a nr tel. 524-04-61 albo 5275711.
Pozdro
nie warto gadac
rtnhjrt
Ej co to był za lektor w Lingua Tonie?
Szkoła nie ma znaczenia. Może być dobrze i Avalonie i w Empiku i u Metodystów jak ma się dobrego lektora.
Ja polecam p. Joannę Kiciak z Empiku. Fce na A bez problemów. Niesamowita atmosfera i dowcip. :-)
a jak ktoś spotka Dariusza Bukowskiego to już lepiej być nie może :D btw. uczy m.in. w VII L.O. w Lublinie.
A jak kogoś mam odradzać to może p. Connor mężatkę z nativem, w Empiku, w porównaniu z Kiciakową jest bez szans.
A może ktoś wie coś więcej o Columbusie?
Szukam jakiejś szkoły (wiem, że trochę późno się za to zabieram :/) i właśnie dzisiaj mam do Columbusa egzamin wstępny i ew. przydzielenie na któryś poziom.
Opinie o szkole są podzielone, chociaż raczej przeważają pozytywne... Może ktoś z was tam się uczył?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |