Wg mnie wybór mądry, "Metodystów" warto odwiedzić. Nie wiem na jaki poziom się wybierasz (FCE, CAE, CPE czy może coś niżej).
Na wyższych poziomach, tj od CAE mają bardzo dobrych lektorów, na niższych różnie bywa (niektórzy nie umieli mnie zbytnio zachęcić i zmobilizować do nauki, pomimo testów - 3 testy w semestrze, zaznaczam jednak że zawsze byli bardzo sympatyczni). Z tym (tzn. z różnymi lektorami, z którymi pracuje się raz gorzej raz lepiej) musisz się liczyć w każdej szkole. Nawet tym lektorom od "'Metodystów" z którymi pracowało mi się trochę gorzej nie mogę wystawić złej oceny.
Moi znajomi polecają też A1 i Felberga. Felberg jest porównywalny cenowo, nie wiem czy merytorycznie (mam wrażenie że koleżanki są nieco do tyłu). A1 polecam jeżeli masz kasę (drogo). Merytorycznie przez wiekszość moich znajomych oceniana b. dobrze, w niektórych przypadakch ze względu na brak testów do których ludzie po studiach często mają organiczny wstręt. Jeżeli potrzeba Ci "bata" to chyba nie dla Ciebie - trzeba mieć dużo pieniążków i samozaparcia do nauki.
Osobiście polecam "Metodystów", poziom dobry, jeżeli ktoś pracuje w miarę systematycznie nie ma problemów z egzaminami Cambridge.
Mogliby podciągnąć trochę poziom zajęć z "native speakerami"; ale i tak w porównaniu z beznadziejnym, mechanicznym powtarzaniem po prowadzącym w metodzie Callana jest duuuuuuuużo lepiej :D:D
Życzę trafnego wyboru !!!