Szkoły w Krakowie-którą wybrać?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, bardzo proszę o radę gdzie najlepiej się uczyć w Krakowie i jaka szkoła najlepiej przygotuje do egzaminów??? Jakie szkoły polecacie?
Będę wdzięczna za opinie :)
Czasem chodze po tym forum i czytam opinie, a dzisiaj chce dodac swoje 3 grosze.Jak przechodze kolo Bagateli i widze tlum rozdajacych ulotki (co chwike lądują w koszu), a ostatnio rozdawano batoniki...to robi mi się niedobrze.Przed paroma laty jak przyjechalem tu na studia uwierzylem ulotce i to niestety byl niewypal.Po roku juz bylem troche lepiej zorientowany. Przez ostatnie 2 lata chodzilem na angielski do Inter Lang Text na Michałowskiego. Moge powiedziec, ze to naprawde bardzo dobra szkola.Zdałem z nimi CAE, przez 4 semestry super zajecia,super native,mock ex i do tego swietne warunki lokalowe.
Mnie do ILT zachecily 2 osoby z uczelni, a teraz i ja - z czystym sumieniem - moge ja kazdemu polecic. GL!
Dzięki za odpowiedź :) To już któraś z kolei pozytywna opinia o tej szkole, więc może faktycznie jest dobra. Brałam pod uwagę tę szkołę i Linkoln który zwraca kasę za egzamin w przypadku niezdania do czego mam nadzieję by nie doszło. Jedyny minus to taki że na ILT nie ma zajęć w soboty. A ten niewypał to jaka szkoła?
NIe wierzcie Snowie. To jakaś sekretarka Inter Lang and Text, która gubi się w tym co pisze, a pisze bo tak teraz są obowiązki sektrearek szkół językowych.
cyt.
Snowie 28 Wrz 2009, Przez ostatnie 2 lata chodzilem na angielski do Inter Lang Text na Michałowskiego. Moge powiedziec, ze to naprawde bardzo dobra szkola.Zdałem z nimi CAE, przez 4 semestry super zajecia,super native,mock ex i do tego swietne warunki lokalowe.
cyt.
https://www.ang.pl/Angielski_w_Krakowie_46569.html

Snowie 2 Lut 2007, 20:34 odpowiedz Zgłoś wpis do usunięcia
Cześć, moim zdaniem Inter Lang&Text, ja jakiś czas temu miałem podobny problem, przeniosłem się na studia do Krk i szukałem dobrego kursu angielskiego, pochodziłem po wielu szkołach, popytałem wśród innych ludzi i zapisałem się do ILT, chodzę tam już 3 semestr i jestem bardzo zadowolony, owszem czasem trzeba się samemu przyłożyć ale to wynika z tego, iż oni wymagają też zaangażowania od kursantów, ale dzięki temu szybciutko podciągnąłem się w ang, nauczyciele są moim zdaniem kompetentni ale przy tym też mili a do tego warunki mega komfortowe, zresztą wejdź sobie na www.ilt.pl tam masz wszystko

narq
Sama juz o Inter Lang pisalam. Bylam tam, poznalam co i jak, i wg mnie, to jedna z lepszych szkol w Krakowie. I nie musi mi zadna sekretarka (obowiazkowo czy tylko z przyjemnosci) nic o szkole pisac.
Przyznam, że nigdy nie widziałem tam sekretarki-w sekretariacie zawsze siedział pan:) I nie wiem, czy chce im się wypisywać na forum takie rzeczy... Ja chodziłem tam przez 2 lata i byłem bardzo zadowolony-2 zdane egzaminy, bez problemów. I to jest dla mnie najważniejsze, bo wiem, że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto, a przyznajmy, że kursy językowe nie należą do najtańszych. No i bardzo odpowiadała mi lokalizacja-Karmelicka. Polecam.
Lena, jeśli chodzi o moje skromne zdanie, to polecam Ci Centrum Edukacji Lingua na os. Bohaterów Września 1a/c w Nowej Hucie. Z tego co się orientuję, to prowadzą oni kursy językowe w grupach, jak i indywidualne lekcje z dojazdem lektorów(lub nativ speakerów), do domów uczniów.
Sympatyczna atmosfera, fajni lektorzy i nastawienie na indywidualne potrzeby, a nie schematy.

Pozdrawiam
Udanego wyboru życzę :)
Adam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia