Czy ktoś zna szkolę 3lions w Krakowie? Promocy!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam;)
bardzo chcę uczyć sie j. angielskiego ale niestety obecnie moja sytuacja materialna jest trudna :(
Znalazlam niedroga szkole w KRakowie 3lions ale niestety nie moge wiele infomacji znalezc na jej temat.
Bardzo by mi pomogla jakas opinia, bo troche mnie przeraza wizja braku polskojezycznych nauczycieli.

Bede wdzieczna za pomoc!!! Pozdrawiam
W moim przypadku właśnie wizja braku polskojęzycznych lektorów spowodowała, że zapisałam się na kurs :) Na razie byłam dopiero na dwóch zajęciach, atmosfera jest bardzo ok, jest dwóch lektorów na zmianę (bardzo miłych). Na początku robisz test i później rozmawiasz jeszcze z lektorem. Po rozpoczęciu zajęć dostaliśmy dodatkowy test gramatyczny, aby "rozpoznać nasze słabe i mocne strony". Jeśli masz jakieś konkretne pytania, to pisz, postaram się odpowiedzieć.
Dodam jeszcze, że na pewno na takim kursie zdolność rozumienia ze słuchu wzrasta 1000-krotnie, ja na początku pierwszych zajęć nie do końca mogłam nadążyć, bo lektor mówił dosyć szybko, a pod koniec już było ok i nie miałam problemów (oczywiście pominąwszy brak znajomości słów).
dziękuje za odpowiedz, pytan to mam mase;) np...
koleżanka powiedziała mi że skoro to jest taka metoda nauki to gramatyki nie mozna sie nauczyc bo generalnie nie ma polskich lektorów tylko obcokrajowcy którzy nie maja w tym kierunku wykształcenia i stawiaja jedynie na język mówiony. Czy cos wspominali o tym jak rozpoczynały się zajęcia?
Czasu mam mało na podjęcie decyzji bo już jutro najpóżniej musze isc sie zapisac bo juz zajęcia sie zaczely jak zreszta sama zauważyłaś:P
Super ze jestes zadowolona z atmosfery
oczywiscie jak uczys sie tworzenia prawidlowych zdan po ang z nativami - to napewno nie uczysz sie gramatyki, bo do gramatyki to trzeba polskich lektorow. Z tego co ja wiem, to ci akurat nativi cos tam, gdzies tam slyszeli o gramatyce - mozesz ich sie zapytac jakie maja kwalifikacje do tego.
Oto moje spekulacje na temat gramatyki ;)
Na pewno jest ona obecna na kursie w 3 lions, do poziomu upper-intermediate korzysta się z podręcznika, więc pewnie przerabia się to co w nim jest (i w ćwiczeniach) wymagane dla danego poziomu. Inna sprawa na jakim poziomie jest Twój angielski - generalnie moim zdaniem żeby zrozumieć zagadnienia gramatyczne musisz najpierw rozumieć to, co mówi lektor, więc sądzę, że na początkowych etapach bardziej polega to na mówieniu/słuchaniu/poznawaniu słownictwa, niż na opanowywaniu niuansów gramatycznych.
Więc jeśli zależy Ci głównie na tym, żeby w trakcie kursu szlifować samą gramatykę, np, po to, żeby zdać jakiś egzamin, to może rzeczywiście lepszy byłby polski lektor.
Generalnie jak szukałam kursu i rozpytywałam w różnych szkołach czy konentrują się na gramatyce, czy na mówieniu, większość odpowiadała, (zwłaszcza na wyższych poziomach) że gramatyka, a w 3 lions odpowiedzieli że raczej na słuchaniu/mówieniu i praktycznym użyciu języka.
Mają być w 3 lions jakieś dodatkowe zajęcia gramatyczne (darmowe) przygotowawcze do egz. raz w tygodniu, ale jak to ma wyglądać nie wiem.
Ja w każdym razie jestem leniwa i wychodzę z założenia, że przez samo osłuchanie z językiem wiedza na temat poprawnego konstruowania zdań mimochodem wejdzie mi do głowy :)
Cześć Jagoda

Wiem dobrze co czujesz. Jeśli chodzi o ceny kursów to generalnie jest drogo. Ja zdecydowałem się na Centrum Edukacji Lingua na os. Bohaterów Września 1a/c i jestem bardzo zadowolony. Przyzwoite ceny w porównaniu do innych, polscy lektorzy, jak i zagraniczni, zajęcia w grupkach lub indywidualne z dojazdem do domu, miła atmosfera i zajęcia dostosowywane do potrzeb kursanta :) Mnie to odpowiadało i do dzisiaj korzystam z ich usług :)
Tak więc polecam
Pozdrawiam
Adamku
Prosze juz nie reklamowac tej szkoly, bo jeszcze pomyslimi ze jestes jednym z pracownikow i ze nie ma zadnych studentow na ten rok i Ty chcesz ich tylko lowic.
Do szkoły trafiłem podczas szukania kursu wakacyjnego, zostałem i nie żałuje. Poziom Cae prowadzony na wysokim poziomie, z własnymi materiałami (tematy zajęć wybrane przez nas - tj. uczestników kursu). Bardzo dobre tempo i przemyślana kolejność. Ogromna możliwość poszerzenia słownictwa - słówka pojawiają się w zadaniach domowych. Prac domowych z kluczem jest mnóstwo. Steven dawał z siebie bardzo dużo - polecam tego nauczyciela. Ogólnie jeśli komuś zależy na super jakości - to wyjątkowo trafiony wybór - metodycy spędzili zapewne sporo czasu na opracowaniu tych materiałów. Naprawdę im zależy. Z sekretariatem nie ma żadnych problemów - Panie są miłe i uśmiechnięte. Gorąco polecam (a nie dodałem, że dostęp do wszystkeigo jest przez internet i ten countinous assesment - nauczyciel wyłapywał co zrobiło się źle w czasie zajęć i pisał jak poprawić błąd - super)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Business English

Zostaw uwagę