metoda callana

Temat przeniesiony do archwium.
hej..mam do was pytanko...slyszeloscie o tej metodzie??bede wdzieczna za wszelkie info na czym polega
Cześć!!!

Metoda ta polega na nauczaniu języka przez ciągłe powtarzanie zdań, słówek, bez uczenia się reguł gramatycznych. Opiera się to na zasadzie tego jak dziecko przyswaja swój własny język. Otóż jak wiemy, my nauczyliśmy się mówić po polsku powtarzając po rodzicach i bliskich to co mówili... Na początku mówilismy to co oni choć nie mieliśmy pojęcia o czym mówimy, z czasem zaczynalismy rozumieć dzięki ciągłemu powtarzaniu itp.

Ta metoda właśnie to wykorzystuje, najpierw dużo się mówi nie wiedząc co, i nie wiedząc jak się to pisze, a dopiero uczysz się pisać, zupełnie tak jak było z polskim.

Moja opinia na temat tej metody jest taka sobie... W sumie nie uczęszczałam na lekcje o tej metodzie, ale wolę standardowe metody... Jeśli się chce zdać FCE, maturę czy coś w tym stylu uważam, że rgułki są ważne...

Mając 19 lat nie zapisałabym się na kurs z metodą Callana, ale uważam że jest to świetny pomysł dla młodocianych uczniów :) A szczególnie tych ,którzy dopiero zaczynają swą przygodę z j. angielskim.

Pozdrawiam gorąco :)
hmm...dzieki za te wiadomosci..ja w sumie mysle o metodzie callana ale j niemieckiego ale to jest nowosc w niemcu i dlatego tu pisze....dziaj mam isc na zajecia zobaczyc jak to sie odbywa....ja w sumei gramatyke umiem tylko mam blokady w mowieniu wiec mysle ze mi cos to da...jak uwazasz???
trzeba ją sprawdzić na sobie
metoda Callana po niemiecku??? słyszałem, owszem, ale pamiętaj, że jest to podróba tej metody napisana prawdopodobnie przez nauczycieli ze szkoły do której chcesz się zapisać. Metody tej pan Callan napewno nie wymyślił, więc uważaj aby nie naciąć się na pseudoumiejętności językowe autorów tej metody, bo możesz się bardzo rozczarować. o Callanie po angielsku wszystko jest na www.callan.co.uk
tu nie szukaj opinii, tu sie opisujemy negatywne aspekty. Lubimy smarowac na szkoly. TU SIE NIE PISZE PRAWDY
sa vdsa
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę