EMPIK SCHOOL- kurs wakacyjny

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich ;)
Jestem bardzo zainteresowana kursem wakacyjnym w empik school. Czy może ktoś z was uczęszczał na taki kurs, i czy poleca tego typu nauke i samą szkołe ? Dodam ze umówiłam sie już na spotkanie z konsultantem. Szkoła którą wybrałam znajduje sie na marszałkowskiej w Warszawie.
Wiem że profi-lingua też organizuje kursy wakacyjne... i się nad nimi zastanawiam ... :)
Ja z kolei zastanawiam się nad intensywnym kursem wakacyjnym w nowej-wizji. To jest chyba firma psychologiczna, ale mają swoich lektorów j.ang i organizują w wakacje tanie kursy. Moja znajoma chodziła do jednej z lektorek-Agnieszki Moore i była zadowolona.
Moja siostra chodziła w ubiegłym roku na kurs wakacyjny do empik-u na marszałkowskiej. Była zadowolon. Być może w tym roku też się na taki kurs wybierze. Z tym że Ona chodzi jeszcze do szkoły i taki kurs wypada w czasie kiedy nie ma żadnych innych obowiązków. Dla osoby pracującej może taki kurs być zbyt męczący.
Ja kiedyś chciałam pójść na ten kurs wakacyjny i pamiętam, że było coś takiego, że jeżeli zapiszesz się na kurs roczny to wakacyjny masz za darmo. Jednak to było u mnie, a w Wawie nie wiem czy też jest taka oferta ;)
Kurs wakacyjny jest ok. Przez miesiąc przerabiasz pół książki. Przez dwa miesiące - całą książkę, czyli cały poziom/rok nauki. Co do tych "darmowych" kursów - niestety, jest to jedna, wielka ściema. Po prostu, podwyższają cenę kursu rocznego o cenę kursu wakacyjnego i stąd ten niby "darmowy" kurs, za który de facto już się zapłaciło. Z kursu wakacyjnego byłam zadowolona, natomiast z kursu rocznego już nie za bardzo, gdyż trafiła mi się osoba, która nauczanie jeżyka traktowała jak ciężki, nużący ją obowiązek... przez co osoba ta przerabiała z nami wyłącznie minimum tego co można było, a tłumaczenie u niej gramatyki ograniczało się do czytania pokrótce regułek z książki. Radzę dowiedzieć się o nazwisko nauczyciela/nauczycielki oraz podać miasto, w którym znajduje się dana filia, bo dopiero wtedy można się dowiedzieć, czy warto do tej szkoły się zapisać.
języka ;)*
To jedno wielkie oszustwo! Piszą że kurs jest darmowy, po czym okazuje się że trzeba zapłacić za podstawowy by otrzymać wakacyjny. Innymi słowy" Dostaniesz budzik całkowicie za darmo, ale musisz wpierw kupić samochód"
Cos musi byc z moim zrozumieniem polskiego jezyka, bo z tego co czytam to wyglada:
....To, ze jest cos za darmo nie znaczy ze NIE MUSISZ placic za to...
Ciekawa interpretacja slowa 'za darmo'....
Nie wiem jak ten kurs, ale moje doświadczenie z kursami wakacyjnymi jest takie, ze to zapchajdziura dla szkoły, żeby podreperować budżet. Takie pitu, pitu, nie wiadomo co.
A ja Wam powiem tak- rzeczywiście nie umiecie czytać ze zrozumieniem.
W tych kuponach nie było słowa "za darmo" a konkretnie hasło reklamowe brzmiało "kurs wakacyjny możesz mieć gratis". Tak samo- czy konsultanci przy umawianiu mówili, że ten kurs będzie darmowy? nie sądzę. To może zacznę od początku- słowo "gratis" to nie to samo, co "za darmo"- za darmo to możesz dostać na ulicy. I tutaj kolega sie popisał- owszem gratis jest dodatkiem do czegoś, za co trzeba zapłacić- chociażby ten budzik gratis do samochodu. WIĘC PROSZĘ WAS: nauczcie się czytać ze zrozumieniem wszelkie reklamy, a nie robicie z siebie później sieroty, które rzekomo zostały "oszukane" przez szkołę- bo niby miały coś dostać "za darmo". SORY- ale chyba nie myśleliście, że kurs wakacyjny w tak prestiżowej szkole możecie sobie odbyć za darmo i już. To chyba logiczne?
Tak, to prawda, ze te kupony są może mylne, ale jeśli jest gwiazdka przy takim haśle, to po to, coby znaleźć odniesienie do niej i zobaczyć, co ona oznacza.
To jest marketing- i wszyscy tak robią. Więc trzeba uważać, żeby nie było takich niedomówień.
chodzę na kurs wakacyjny do empiku. polecam. ktos tu napisal ważną rzecz - codzienny kurs moze byc uciązliwy dla osób pracujacych. zgadzam sie, ze przerabia sie szybko material. jest duzo pracy w domu. chociaz, to pewnie zalezy od umiejetnosci przyswajania wiedzy. mnie zajmuje to cale przed poludnie. trafilam na boska lektorke i przyznam, ze ma to ogromne znaczenie w nauce. ja jestem bardzo zadowolona i polecam ten kurs.

Cytat: mia03
Witam wszystkich ;)
Jestem bardzo zainteresowana kursem wakacyjnym w empik school. Czy może ktoś z was uczęszczał na taki kurs, i czy poleca tego typu nauke i samą szkołe ? Dodam ze umówiłam sie już na spotkanie z konsultantem. Szkoła którą wybrałam znajduje sie na marszałkowskiej w Warszawie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie