Ciekawa forma nauki?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,
mam takie pytanie do osób, które spędzają czas na facebooku. Ostatnio natknęłam się tam na stronke "Angielski z Native Speakerem" i muszę przyznać, że się wciągnęłam i zaczęłam bardziej interesować co się dzieje w Anglii, zobaczyłam jak dużo jeszcze muszę się uczyć coby mówić żę znam angielski, a dodatkowo można się coś nauczyć. Więc cały mój wywód dąży do tego, żeby Was zapytać czy znacie podobne miejsca gdzie można znaleść coś podobnego. Było by najlepiej jakby to był facebook bo ostatnio spędzam tam dużo czasu. Dzieki za pomoc.

p.s. dla tych co nie słyszeli o Angielskim z Native Speakerem link: http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Warsaw-Poland/Angielski-z-Native-Speakerem/12[tel]?ref=ts&ajaxpipe=1&__a=4
na facebooku to nie wiem, ale na goldenline.pl jest sporo grup tego typu, np. anglosphere, do you speak english, angielski dla zaawansowanych itp.
Dzięki wielkie, może ktoś jeszcze coś wie?? Bo na goldenline w większości są romowy itp., a szukam jeszcze dodatkowo różnych filmików, nagrań (w orginale) tak jak na facebooku.
hej! ja znam dwa kanały na youtube które oferują coś co można nazwać nauką:

jest taka polka co robi idiomy angielskie i vlogi: www.youtube.com/imtalkingjbrooch

i kanał bbc:
www.youtube.com/bbclearningenglish

mam nadzieję że okażą się przydatne :)
Dzięki:) Jakby ktoś jeszcze miał jakieś pomysły to czekam z niecierpliwością :)
jeszcze jest taka strona ted.com, gdzie są różne wykłady na rozmaite tematy, można wlaczyc sobie subtitles po polsku jak uwazasz ze cos jest za trudne, sa roznej dlugosci, pieciominutowe, dwudziestominutowe...
na lyricstraining.com w ramach przerywnika mozna sie pobawic uzupelniajac znane piosenki ze sluchu na 3 roznych poziomach trudnosci
a na cracked.com sa ciekawe i zabawne artykuly - mozna podlapac duzo potocznego amerykanskiego
na helllo.org - ponad tysiac podcastow na miliony tematow, rozne stopnie trudnosci, rozne akcenty, przewaznie kanadyjski, amerykanski i brytyjski i australijski ale tez bardziej egzotyczne, np japonski.
Temat przeniesiony do archwium.