NEGATYWY_MIKE_MILLS (WARSZAWA)

Temat przeniesiony do archwium.
Kto ma jakieś krytyczne uwagi wobec szkoły Mike Mills English w Warszawie?
Niestety nic dobrego nie mogę powiedzieć o tej szkole. Żałosne dowcipy i opowiastki prowadzącego zajęcia, oglądanie filmów dvd (czyli strata czasu) na lekcji, źle zorganizowana lekcja - nauczyciel nie pamięta o pracach domowych, zapomina co robił poprzednio, nudne zajęcia po prostu. Nauczyciele ograniczają się do rozdania kserówek lub robienia ćwiczeń z książki. Każą też rozmawiać między sobą co mija się z celem, bo nie wychwytują błędów językowych. Generalnie ta szkoła to strata pieniędzy. Słynne pączki dostałem tylko dwa razy. Na pierwszych i ostatnich zajęciach.

Szkoła dobra może dla nastolatków, którym rodzice płacą za kursy a którym się nie chce uczyć, ale nie dla poważnych ludzi, którzy chcą dobrej jakości usługi.
No cóż, ja mogę dodać do tego co napisałeś opowiadanie nieprawdy przez nauczyciela. Sporadyczne błędy w pisowni, których "supernauczyciel" nie wychwycił w tym co sam pisał na tablicy.
Jednak tylko w tej szkole porządnie uczą writingu - przynajmniej ten nauczyciel, który mnie uczył.
Reszta, niestety cienka, chaotyczna, brak w tym planu, takie przypadkowe skakanie po tematach: jakieś kserówki, jakieś wybrane ćwiczenia z podręcznika (ale nie po kolei tylko takie skoki po książce), DVD czasem na 45 minut czyli połowa zajęć. Strata czasu na początku każdych zajęć -15 minut na "opowiastki" lektora. A że nie pamięta co robił, albo trzeba upominać się o sprawdzenie pracy domowej sprzed 2 tygodni - to standard. Ale małolatom tam się podoba: bo nie muszą się przemęczać, luzik jest.
potwierdzam w pełni opinie kolegi!!! ta szkoła to straszny szit! miałem zajęcia dwa semestry z mike'm założycielem i szefem szkoły! ten facet nie nadaje sie na nauczyciela! lekcje bez ładu i składu a on nieprzygotowany. nudno i ciągle to samo a jego żarty są do obrzygania głupie. sorry ale taka jest prawda. ta szkoła jedzie na opinii portali którym za takie opinie płaci. jedyny dobry nauczyciel tam to alex który niestety już nie pracuje :(
Napisałem szczegółowe uzasadnienie DLACZEGO zrezygnowałem z ich usług.
Jak myślicie odpisali? Ani słowa.
Spróbuj u Individualist. Mała szkoła, która dopiero co powstała dlatego bardzo dbają o jakość. Ja jestem zadowolony.
Cytat: mago63
Spróbuj u Individualist. Mała szkoła, która dopiero co powstała dlatego bardzo dbają o jakość. Ja jestem zadowolony.

Słyszałem dobre opinie o tej szkole. Ja bardzo sobie cenie szkołe OK w budynku liceum Reja.
Ja już zdałem CPE. Ale dzieki za informacje.
No i co nie mam więcej opinii?
Cytat: DARIO_SPIRITUAL
No i co nie ma więcej opinii?

No właśnie? Wypowiedzcie się ludzie. Czy ta szkoła jest przereklamowana?
Kto tam chodził. Cena - jakość zajęć, co dają poza lekcjami.
LUDZIE - wypowiedzcie się. Ta szkoła chyba jeszcze nie zbankrutowała. Ktoś tam chodzi, ktoś chodził, ktoś słyszał coś od znajomych?
Temat przeniesiony do archwium.