szkola, ktorej sie nie krytykuje

Temat przeniesiony do archwium.
przegladam rozne wpisy i nie jestem w stanie znalezc szkoly, o ktorej nie mowionoby zle. Czy ktos jest w stanie wskazac mi taka szkole?
Cos mi sie wydaje, ze wypowiada sie tu w wiekszosci konkurencja podkopujaca w niemocy innych.
Bleeee, bardzo nie ladnie
hm, tez to zauwazylem. Ja chodze do Profi-Lingui. Do tej pory bylo fajnie* ale jak wlazlem na to forum to sie dowiedzialem, ze:
1) ta szkola to syf
2) jestem idiota (dokladnie: "szumowina", "czlowiekiem z lapanki", "niewiedzacym po co sie tu znalazl")-- tak sie wyrazano o sluchaczach.
3) ta szkola to syf

Mam drobne zastrzezenia ale zostalem na drugi rok w tej szkole. Zastrzezenia to:
-- Grupa 15 osobowa. To gorna granica sensownosci prowadzenia zajec.
-- Jest zawsze jedna lekcja z video ale z innego kursu. przewaznie sluchacze zostaja zastrzeleni obcym slownictwem w takim stezeniu ze sluchanie nie ma sensu.
--Ucinanie 5 minut
Plusy:
++Moge mowic tylko za siebie ale lektorka jest ok i nie zmienia sie od poczatku.
++Poziom grupy w miare deobry, choc w zeszlym roku trafily sie jakies tepe nastoltki ciagnace grupe w dol. Na szczescie na upper nie poszly.
++kartkowki, testy + obciach z niezrobienia pracy domowej.

Dodam jeszcze, ze postudiowalem sobie w pewnej prywatnej szkole (informatyka) i dalem noge na UW. Tam dopiero bylo dno: ludzie zamiast np. pisac program na unix w ramach zajec grali w Quake. I tu i tu biznes w 100% prywatny ale jednak w Profi czuje sie "troche" bardziej atmosfere nauki. Nie wiem jak jest w innych grupach/szkolach itp itd. Mowie tylko za siebie.

I jeszcze jedno. Zwykle zadowoleni nic nie mowia. Niezadowoleni beda pisac i krytykowac. Taka jest natura ludzka. Dlatego zaden polityk nie pomoze 1[tel]ludzi gdy 1000 krzykaczy zablokuje pomysl bo potencjalni beneficjenci sa pasywni a pokrzywdzeni maja zapal do walki. Ale to juz iny temat.

PS. Moze i zrobilem pare bykow w tym poscie. Przepraszam. Kretynow, ktorych IQ zawezone jest do wyszukiwania wzorcow w tekscie prosze o powstrzymanie sie z komentarzami.
Berlitz, polecam. Jestem byłym uczniem.
British School jest milusieńkie. Jestem bardzo zadowolony!
Podaj miasto, w jakim szukasz szkoly, to dosc istotne:)
facacac
przyłaczam sie do prośby!!!
błafgam pomóżcie mi wybrac dobrą szkołe ;(((
bo z tego co widze to kazda jest krytykowana ;(
to zależy gdzie szukasz. Alejak wszędzie, to prosze bardzo: English house w Sosnowcu nie tylko nie ma negatywnych ocen, ale i te pozytywne są wszystkie max
City School tanio a w dodatku świetni lektorzy młodzi i wykształceni

Pozdrawiam
Popieram Kici Kici.
British School w Rzeszowie też bardzo ok.
International House
gcg
Polecam Gammabell w Krakowie.Bardzo fajna atmosfera nauki, nikt sie nie nudzi, bardzo duzo sie mówi.
[wpis usunięty]
Nachalna reklama (wpis powielany kilku tematach na raz) i do tego odpowiedz na pytanie sprzed 6-ciu lat!!
Wpis zgłoszony do moderatora celem usunięcia.
Szkoła OK, w budynku liceum Reja na Królewskiej.
moim zdaniem to zalezy jaka szkola i w jakim miescie. Dziwne, ze na tym forum znajdzie sie sporo wypowiedzi w tonie euforii na temat jakiejs szkoly-krzaka istniejacej od kilku miesiecy - nie wierze, ze sa to obiektywne wpisy, a np znajduja sie negatywne opinie bez konkretow na temat duzych sieciowych szkol. Moim zdaniem, bazujac na swoich obserwacjach, najlepsze szkoly to szkoly duze, gdzie jest spory wybor godzin i poziomow, gdzie sa rabaty oraz gdzie mozna w razie braku "chemii" miedzy toba a lektorem po prostu zmienic grupe. W malej szkolce masz zwiazane rece, nie ma tam zwykle nativow, nie ma gratisow. Moim zdaniem liczy sie konkret: ile osob zdaje z danej szkoly FCE i czy w ogole takie grupy prowadzone sa...
Temat przeniesiony do archwium.