Ja wlasnie skonczylam 1 rok..I szczesliwie ide na 2gi;) Ciesze sie z tego niezmiernie, poniewaz mit ze \"jak juz tam jestem to mnie nie wywala\" to po prostu bujda...Ludzie leca bo poziom jest wysoki. Spokojnie dasz sobie rade z wszelkimi przedmiotami teoretycznymi: literatura, historia czy swietna moim zdaniem gramatyka opisowa (kadra zajmujaca sie tym przedmiotem jest fantastyczna;):) -tego wystarczy sie nauczyc. Radze jednak uwazac na przedmioty z praktycznej nauki jezyka: juz na cwiczeniach zorientujesz sie ze nie ma zartow. Na praktyczna musisz poswiecic duzo czasu, glownie dlatego ze tu chodzi o zdobycie pewnych umiejetnosci jezykowych(a dobrze wiesz ze nabywanie umiejetnosci wymaga systematycznosci:) Dlatego o ile wszystko bedzie ok to gramatyka praktyczna moze Cie zagiac..Od samego poczatku wez sobie jakas ksiazeczke z testami (advanced/proficiency) i je sobie na luzaczku przerabiaj..Bo jesli nie to gwarantuje Ci ze wakacje masz z glowy (ja popelnilam ten blad;() To takie najwazniejsze... Ja jestem bardzo zadowolona - czuje ze robie duze postepy..Ty tez to zobaczysz - po 1szym roku;)pozdrawiam