o toefl-u

Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna
witaj Mighty jestem rowniez zainteresowany plytka z testem, napisalea ze jest dostepna na "toefl.org - powerpreparation software" ale nie moge znaleźć. gdybys mogla tam wejść i skopiowac pełny adres z paska adresu
wiesz na tej stronie jest np. https://www.ang.pl/o_toefl_u_10925.html bylo by o wiele latwiej trafic na ta strone
pozdrowienia
to ja raz jeszcze bo moje pytanie pojawilo sie w srodku forum i mozna je latwo przeoczyc (a zalezy mi na tej informacji) wiec ponawiam zapytanie "witaj Mighty jestem rowniez zainteresowany plytka z testem, napisalea ze jest dostepna na "toefl.org - powerpreparation software" ale nie moge znaleźć. gdybys mogla tam wejść i skopiowac pełny adres z paska adresu
wiesz na tej stronie jest np. https://www.ang.pl/o_toefl_u_10925.html bylo by o wiele latwiej trafic na ta strone
pozdrowienia"
z gory przepraszam za zasmiecanie:)
gartuluje wyniku. ja sama zdaje tofla w maju. Mój podstawowy problem to forma płatności. Nie posiadam karty kredytowej, anigdzie nie ma podanego nr konta ani nazwy banku w stanach na jaki mam wpłacic opłatę. Byłabym bardzo wdzieczna gdybyś mogła powiedziec mi w jaki sposób ty zapłaciłąs za toefla i skad miałas dokłade inf na ten temat. Gdybys mogła jeszcze doradzic, która forma zdawania egz (papierowa czy com) jest lepsza i dlaczego. dzieki
hej! napisałam o czeku bankierskim (Bank PKO Sa) na forum o nazwie "toefl fee" :)) przeczytaj. Przynosisz do banku 130 $ + 10zł (opłata za wystawienie czeku) i następnego dnia odbierasz czek, który musisz wysłać do USA (Educational Testing Service TOEFL P.O. Box 6152 Princeton NJ [tel]USA ). Ne ten sa, adres wystawiasz czek. Trzeba jeszcze napisać za co: "computer/paper based toefl testing" (w zależności co wybierasz). Jeśli decydujesz się na computer based to można wysłać czek do Holandii, ale nie jestem pewna czy wtedy czek adresuję się na ten adres :(( Powodzenia!
jesli ktos zdawal ustna czesc i esey z TOEFL'a w Polsce, bardzo prosze o kontakt. Zdalam ten test w USA z 290 punktami,ale nie wzielam innych czesci a przeokropnie przydalyby mi sie,aby moc uczyc angielskiego w szkole,tylko gdzie i kiedy to dorobic.Blagam, jesli ktos ma jakias informacje,prosze dajcie mi znac.Serdecznie pozdrawiam.Mags na [email] Dziekuje:)
Monmari,
a z czego się przygotowywałaś, tak tradycyjnie gramatykę np. z Murphy'ego czy są jakieś inne podręczniki do tego egzaminu?
Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna

« 

FCE - sesja zimowa 2004

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę