wiza USA

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!
Może ktoś z Was starał się o wizę do USA. Ja właśnie pragnę taką wizę zdobyć. Mam jednak problem. Na wizytę w ambasadzie należy się wcześniej telefonicznie umówić. Dzwoniłam na nr telefonu, który znalazłam na stronce internetowej i niestety nic z tego, bo już nawet gdy wybieram ten nr to wybija, chyba jest niewłaściwy. Może znacie ten odpowiedni nr telefonu do ambasady, gdzie mogłabym umówić się na to spotkanie z konsulem w sprawie wizy. Proszę pomóżcie mi. Dostałam zaproszenie od wujka. Chciałabym pomóc im w opiece nad dziećmi, bo ciotka jest chora na raka. Bardzo mi zależy na tym, by tą wizę otrzymać. Chyba znajdzie się wsród Was jakaś dobra dusza, która mi pomoże. Bardzo Was proszę.
numer to [tel]dzwonic mozna od poniedizalku do piatku w godzinach 7-20. koszt polaczenia 4 zeta +vat i pamietaj zeby nie dzwonic z komorki. potem juz do rozmowy przygotuj paszport, kartke papieru, dlugopis paszport, podanie wizowe DS-156 prawdopodobnie bo niewiem o jaka wize sie starasz, dowod wniesienia oplaty wizowej i inne dokumenty wskazane przez ambasade no i wes t ozaproszenie
jesli chodzi o zdjecie do wizy to musi miec wymairy 50*50 mm, tlo jasne i jednolite, uszy widoczne, wzrok skierowany w obiektyw, twarz musi zajmowac ok 50% powierzcni od czubka glowy do podbrudka twarz musi mierzyc 3 cm, bez ozdob, wisiorkow, okularow,

numer konta na ktory placi sie nie pamietam ile to 33 1[tel]
ogolnie posprawdzaj te informacje bo byly aktualne jak ja sie staralam o wize a to bylo jakis rok temu
na spotkanie bedizesz musiala czekac jakis miesiac....nie denerwuj sie na nim i nie krec a bedzie dobrze:)
powodzenia and have a good time in America:) ...i had:)
pozdrawiam
Dzięki. Ale ja właśnie pod ten numer już wcześniej wydzwaniałam i już w trakcie jego wybierania włączały się jakieś dzwięki, tak jak ten sygnalizujący:nie ma takiego numeru. Czy ktoś z Was zna jakiś inny nr telefonu tam do ambasady. Chciałabym umówić się na tą rozmowę w sprawie wizy. Proszę pomóżcie mi
masz pewnie zablokowane wykonywanie polaczen na numery 0-700
nie ma innego numeru tylko tutaj mozna sie umowic na rozmowe
to ejdz na strone ambasady w warszawie i tam sie wszystkiego dowiesz. na spotkanie czeka sie teraz ok 2 tygodnie. moze krocej. ja czekalem 7 dni tylko. wnioski musza byc komputerowo wypelnione i musza miec kod u gory. na rozmowie na luzie/. ja mialem 5 pytan a szoste pytanie to czy wize odbiore osobiscie czy wyslac poczteksem??
powodzenia bart
Mam do Ciebie pytanko napisz mi jak mozesz jakie pytania miałes i jak przebiegało to spotkanie ,o jaką wize sie starałeś.Dziekuje za odpowiedź
ja staralam sie ponad rok temu o wize turystyczna.bylam na pierwszym roku studiow.konsul zapytal mnie tylko kiedy zamierzam skonczyc studia,odpowiedzialam ze za 4 lata,potem spytal czy jestem tego pewna?twardo odpowiedzialam ze tak!obejrzal indeks i dal wize!jestem tutaj juz poltora roku!zmienilam wize turystyczna na studencka i siedze sobie legalnie.niestety do Polski nie moge jechac ale....nie ma sie co denerwowac a jesli jedziesz na turystyczna to nie mow ze bedziesz tutaj komus pomagadc w jakiejs opiece albo pracowac!!powodzenia!!!
--

W polowie sierpnia wyjezdzam na 5 miesiecy do USA, Buffalo. Nie mam kontraktu z pracodawca, wiec bede sie starac prawdopodobnie o wize turystyczna (jesli do konca maja nie znajde zadnej oferty pracy) przy okazji, moze ktos mi poradzi jak znalezc prace w Buffalo? (mam ukonczone studia w Polsce, koncze drugi fakultet w Danii, I mam zrobiona praktyke w Nowej Zelandii)

Chcialabym dokonac zamiany na wize z pozwoleniem na prace juz bedac w Stanach. Nie wiem tylko jak dlugo taki process moze potrwac, ile to moze kosztowac i czy sa moze jakies lepsze rozwiazania niz aplikowanie najpierw o wize turystyczna a potem jej przemianowanie na wize o tymczasowa prace, jezeli chce legalnie pracowac w USA.

Jesli ktos ma doswiadczenie lub informacje dotyczace tej sprawy, bardzo prosze o podzielenie sie nimi – e-mail - [email]
Witaj [email] (gość)
Moze to zabrzmi dosc glupio ale chcialabym Cie zapytac o pare spraw na temat studiow w USA(dodam ze ja tez mam vise turystyczna od grudnia zeszlego roku,ale nigdy jeszcze nie bylam w Ameryce)Problemem dla mnie niestety jest jezyk......z ktorego jestem noga.Chodz z drugiej strony i tego mozna sie nauczyc bedac tam(dodam ,ze mieszkam we Wloszech od paru lat......i na poczatku tez nie znalam jezyka )
No ale moje pytanie scislej okresla sie do mozliwosci studiowania w Ameryce a dokladniej w Chicago dla samotnych osob tak jak ja.Jakie mam szanse ? I czy wogule je mam.......Znajomi mnie namawiaja abym sprubowala.A ja sama nie wiem.
Wlasciwie to Twoja wypowiedz nasunela mi mysl aby Cie zapytac.....
Pozdrawiam
ps.czesciej raczej przebywam na forum wloskim ale jesli chcesz to napisz na emaila [email]
Jestem osoba, ktora mieszka na stale we Francji, niepracujaca i nie posiadajaca obywatelstwa francuskiego. Przez poltora roku uczylam sie na uniwersytecie jezyka francuskiego. Posiadam ubezpieczenie, od roku podpisany PACS - czyli powszechny we Francji dokument zaswiadczajacy o zyciu w stalym zwiazku, tutaj spelniajacy role malzenstwa oraz dokumenty zaswiadczajace o moim stalym zamieszkaniu przez ostanie dwa i pol roku. Za dwa miesiace zamierzam poslubuc mezczyzne, ktory posiada podwojne obywatelstwo francuskie i polskie. Przyszly maz planuje wyjechac na semestr jesienny do Stanow Zjenoczonych i bedzie ubiegal sie o wize J-1, poniewaz jest studentem studiujacym we Francji. W zwiazku z tym, ze zdecydowalismy wyjechac razem, chcialabym zadac nastepujace pytania dotyczace wizy J-2. O wize zamierzam ubiegac sie w Polsce, poniewaz bede tam na wakacjach.

1. Jakie dokumenty potrzebne mi beda do ubiegania sie o wize J-2? Dodam, ze uczelnia w USA przesle dla mnie niezbedny formularz DS-2019.

2. Czy potrzebna bedzie do zlozenia kopia aktu slubu i w zwiazku z tym, ze bedzie ona w jezyku francuskim, czy potrzebne bedzie tlumacznie przysiegle?

3. Czy beda mogla o wize ubiegac sie sama pozniej, poniewaz moj przyszly maz w zwiazku z tym, ze jest ograniczony czasem rozpoczecia sie semestu na studiach, bedzie skladal podanie o wize od razu po slubie we Francji. Moim ograniczeniem czasowym bedzie wymiana dowodu osobistego a pozniej paszportu. Czy powinnismy sie ubiegac o te wizy
razem, co w naszym przypadku bedzie raczej niemozliwe.

4. Czy we wnioskach wizowych w miejsce adresu wpisuje adres zameldowania w Polsce? Na stale od dwoch i pol roku mieszkam we Francji, ale tu nie istnieje "stale zameldowanie" tak jak w Polsce, tylko podajemy zawsze adres, gdzie aktualnie mieszkamy. Jaki adres w takim przypadku mam wpisac do wniosku wizowego.

Dziekuje wszystkim z gory za odpowiedz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe