Cytat: maymma
też znam wiele przypadków, które oceniają innych, po tym, że tamci mieszkają gdzieś za granicą, to znaczy pewnie mają kupę forsy, żyją w raju itd. tylko, że ja sobie dobrze zdaję sprawę z tego, że i UK, tak samo jak i Polska czy inne kraje, jest krajem w wielu aspektach nie różniącym się od innych, wszędzie się płaci podatki, wszędzie trzeba "coś" robić, żeby mieć kasę, wszędzie trzeba się starać i o mieszkanie, szkołę i inne sprawy. oczywista oczywistość, ale masz rację, niektórym się wydaje, że wystarczy tylko kupić bilet, wysiąść z samolotu i kasa leży na ziemi, limuzyna czeka na lotnisku itd.. bo nikt nie zastanowi się nad tym realnie, tylko wierzą jakimś szpanerom ze wsi, którzy przyjadą od czasu do czasu do Polski z kilkoma funtami i nową komórką.. i ja dobrze wiem, że są tacy ludzie, ok, ale jednak ja mam jakies pojęcie o tym co muszę zrobić, niekoniecznie wiem jak to zrobię krok po kroku, ale wiem, że jeśli wszystko jakoś poukładam, to będzie ok.
No i fajnie. Zauważ, że ani raz nie powiedziałam w tym wątku, że Twój pomysł jest nienormalny, nierealny i że sobie nie poradzisz. Skomentowałam tylko to, że powiedziałaś, że
jestem problematyczna w innych wątkach (co dla mnie nie na żadnego związku, ale ok). Życzę Ci powodzenia.