Samodzielna nauka angielskiego w anglii

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć, jeżeli zły dział to przepraszam i proszę o przesunięcie.

Szukając w internecie sposobów na naukę angielskiego w Anglii znajduję tylko szkoły językowe.
A chodzi mi o samodzielną naukę, tj. jadę na wakacje znajduję pracę żeby na życie wystarczyło i samodzielna nauka.
Tylko nie wiem od czego ją zacząć.
Dodam że będę miał skończone 18 lat podczas wyjazdu oraz że wyjazd planuję na 3 miesiące, i po 7 miesiącach kolejny wyjazd tylko że na dłużej, może na stałe.
Wie ktoś może jak można się samemu nauczyć angielskiego?

PS. Uczę się w szkole angielskiego już od 7 lat ale nie umiem za dużo, od kilku dni uczę się 30 słówek dziennie z Profesorem Henrym.

Pozdrawiam!
Będziesz się uczył poprzez pracę. Poza tym samodzielna nauka podejrzewam, że będzie wyglądała podobnie jak w Polsce (radio, gazety po angielsku, etc). Oprócz tego może jakiś program do nauki angielskiego - jeśli pasuje Ci Prof Henry, to kontynuuj.
No chyba, że masz zamiar pracować, mieszkać i spędzać czas z Polakami, to wtedy nie ma sensu w ogóle wyjeżdżać - na to samo wyjdzie, jakbyś się w Polsce uczył angielskiego.
Dzięki za odpowiedź.
Ale mam jeszcze pytania:
-W jakim mieście nie ma za dużo polaków?(myślałem o Bristol)
-Ja uczę się 30 słówek dziennie z PH i potem jak są te zadania sprawdzające to ok 75% mam, ale jak np. następnego dnia chcę sobie przypomnieć jak po angielsku jest np. kierownik to już nie mogę. Czy to normalne?
Wszędzie jest teraz Polaków od cholery. Od tego się nie odetniesz, ale sam z siebie staraj się nie szukać polskiego towarzystwa. Jak masz do wyboru wynajęcie mieszkania z Polakami a z ludźmi z innych krajów - wybierz to drugie. Na takiej zasadzie.
Musisz słówka utrwalać na różne sposoby, nie tylko programem. Książki, gazety, radio, tv, fora anglojęzyczne - teraz jest tego ogrom. Układaj sobie z tymi słówkami całe zdania, w ten sposób będziesz od razu widział, jak one funkcjonują. w zdaniu i konkretnym kontekście od razu słówka lepiej się zapamiętują, w końcu będziesz ich używać intuicyjnie.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa