.....:::Prawo Jazdy w UK:::.....

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 66
poprzednia |
Witam!!
Mam takie pytania:) :
1.Od ilu lat mozna zrobic prawo jazdy (driving license) w UK (w angli,walii,szkocji)??
2.Jak przebiega zalatwianie spraw, aby rozpoczac kurs, jakie wymagania i gdzie to wszystko zalatwiac?
3.Koszt prawo jazdy?
4.Prawo jazdy wyrobione w UK beda wazne w Polsce?

CZEKAM NA ODPOWIEDZ PILNE!!! MOJ ADRES MAIL [email]
NUMER [gg]
CZEKAM NA ODPOWIEDZI NA FOPRUM JAK I NA MAILA I NA GG!! CZEKAM !!
Pozdrawiam Ludzik90
Nie orientuję się od ilu lat, ale mogę być pewien, że Ci się to nie opłaci - w Europie prawo jazdy jest strasznie drogie.
Własnie slyszalem ze w UK zrobie taniej niz w Polsce i łatwiej i dlatego chce sie więcej dowiedziec na ten temat! :)
Czekam na kolejne porady odpowiedzi....Pozdrawiam!
Za granica jest drogo o wiele drozej niz w Polsce. Ja sie zabralam za to we Francji i zrezygnowalam, nie dosc ze na dzien dobry trzeba zaplacic min 700 euro a w wiekszych miastach nawet dwa razy tyle i zdanie samej teori graniczy z cudem ( 40 pytan nieznanych wczesniej 30 sec na odp brak mozliwosci powrotu do danego pytania ).
:) chyba nie jest tak trudno w UK:)
kolo jak masz dylemat czy zrobic w polsce czy w angli zrob w polsce. w uk prawko jest drogie. za jedna lekcja jazdy ok. £20 zalezyt od ciebie ile lekcji chcesz (np. 10 lekcji to 10 x 20 =200 funtow) sam egzamin tez kosztuje okolo £100 czy nawet wiecej tylko ze jak nie zdasz to kasa przepada ii musisz placic ponownie za kolejne podejscie. inne zasady jazdy inne oznaczenia( i wszystko po angielsku :P) itp. wg mnie lepiej jest zrobic w polsce. a po 3 hyba latach pobytu w anglii mozesz wymienic je na angielskie.
1.zrobienie prawka jest zeczywiscie tansze
2.koszt zamyka sie w 250 funtach zalezy od twoich umiejetnosci
3.z kad wziasc po polsku angielska teorie?
4.egzamin jest po polsku hehe wiec nietrzeba sie zaopatrzac w tlumacza
W angli zdanie prawka jest duzo prostrze i tansze jezeli masz juz o tym jakies pojecie.Mam 18 lat i zdalem prawko z zeszlym miesiacu.Po pierwsze muisiz isc na poczte po drug na prawko na ktorym bedziesz mogl jezdzic z osoba ktora juz masz pelne prawko 3 lata.Koszt takiego wynosi ok 40 funtow,nastepnie jezeli nie potrzebujesz lekcji(co bylo w moim przypadku)zapisujeszz sie na egzamin teoretyczny(jest kilka osrodkow w ktorych mozna zdawac po pl)jezeli zdasz to za pierwszym razem(a powinienes bo pytania sa banalne w porownaniu do polskich)zapisujesz sie na jazde za ktora placisz ok 70 funtow(zalezy od osrodka)zdajesz i juz mozesz jezdzic.generalnie wychodzi taniej prosciej i szybciej niz w pl.POWODZENIA:)
czesc mam pytanie na temat prawka na motorower lub na kategorie A jesli mozesz to napisz co musze zrobic aby jezdzic motorkiem o 50 cc lub o pojemnosci 600cc z kategoria A. obecnie posiadam kategorie B . mieszkam w windermere. pozdrawiam .
ja wlasnie jestem w trakcie robienia prawka w angli caly system jest prosty wystarczy isc na jakakolwiek poczte wziac broszure do wypelnienia tzw driving licence po wypelnieniu albo wyslac poczta ale to jest troche skomplikowane poniewaz przy wypelnianiu broszury musisz miec podpis osoby ktora poswiadczy o tobie i powiem ci szczerze nie znajdziesz takiej osoby latwiej jest isc do dvla ktora jest w kazdym miescie i zaniesc ta broszure z jednym zdjeciem i 40 funtami przy kasie placisz oraz musisz miec paszport gdy juz to zrobisz czekasz do 3 tygodni przysla ci tymczasowe prawo jazdy zatem juz mozeszesz jezdzic z osoba ktora ma conajmniej 2 lata prawojazdy niewazne czy polskie czy angielskie to daje ci rowniesz szanse rozpoczac kurs jedna godzina kosztuje 20 funtwo a co do godzin ty decydujesz ile potrzebujesz by sie nauczyc testy zdajesz w jezyku polskim wlasnie je sobie przepisuje i sa banalne i proste nie trzeba sie ich nawet uczyc wiesz takie rzeczy od dziecka jak chcesz wiecej podaje ci moja paczte [email] a powiem ci wiecej
Macie moze tlumacyenie tych testow i czy one zmieniaja sie co roku
hey, czy moze ktos wie gdzie w anglii (okolicach londynu) mozna zdawac testy po polsku???
Jestem w uk.. chce prawko. Z tego co pisales rozumiem ze testy moge pisac po polsku... Samochod jak jezdze musi bzc ubezpieczony na mnie tak
...Jestem w uk.. chce prawko. Samochod jak jezdze musi byc ubezpieczony na mnie
tak. TAK-ale pierwsze pytanie jak bedziesz sie staral o ubezpieczenie to bedzie: jak dlugo masz pelne prawo jazdy? Sprawdz to, ale mysle, ze niewolno ci jezdzisz samemu bez osoby ktora niema pelnego prawa jazdy.
słuchaj , ja właśnie też chcę zdać w najbliższym miesiącu prawojazdy w szkocji i mam mały problem. bo jazde mam opanowaną od najmłodzszych lat ale , chcę wiedzieć jak tu jest z przepisami , i potrzebowałbym jakieś materiały najlepiej po polsku więc jesli byś mógł to proszę o pomoc!! na adres : [email] lub numer [gg] z góry wielkie dzięki!!
Czy wiecie, gdzie można w miarę tanio ubezpieczyć auto jak się ma dopiero Provisional Driving Licence?
Wszedzie bezie bardzo drogo - dlatego, ze niemasz 'pelnego prawa jazdy' i zadnego 'no-claims bonus'. Poszukaj na stronach www.
Pomóżcie mi potrzebuje testów w języku polskim na zaraz bo mój mąż 9maja ma egzamin po polsku a w księgarniach driving test tylko w angielskim.Mój [email] o odpowiedź jak najszybciej.Z góry dzięki!
mam tlumaczenie testów z angielskiego prawa jazdy i mogę je odsprzedac. Sama juz zdalam:)prosze o kontakt. [email]
tesz bym chcial zdac prawko w uk jak to sie robi gdzie sie zapisuje co potrzeba
prosze o pomoc
wyjezdzam do angli na dluzszy czas i pomyslalam zeby zrobic sobie tam prawko
zeby je zrobic musze miec stale zameldowanie czy jak ??
a moze wiecie od ilu lat takie prawko mozna zrobic co mozna jezdzic tylko z osoba ktora ma prawko 3 lata?? czekam na odpowiedz! [email]
napisz, kto Ci powiedzial z w UK jest cos takiego jak 'meldowanie sie' - miec adres gdzie mieszkac - to tak, ale to nie jest to samo. Przeciez masz prawo zmieniac adres zamieszkania - oczywiscie wtedy trzeba tez zmieniac adres na prawku.
nigdy nie slyszalam, ze to ile lat ma 'pelne prawo jazdy' robi znaczenie jak jest z osoba, ktora sie uczy. Jak ma pelne, to ma pelne i koniec.
Witam!Mylisz sie kolego.Aby móc uczyć kogoś nauki jazdy musisz mieć ukończone 21 lat i być posiadaczem angielskiego prawa jazdy od przynajmniej 3 lat.
baracuda-
jak to do mnie, to nie jestem twoim kolega, ale kolezanka (widac, ze nie uzywasz czesto tego forum)
Hej, ale Ty mowiles o prawku tymczasowym?Mam jeszcze jedo pytanie, czy jesli zostalo zabrane prawko w PL , mozna wyrobic angielskie ?
>Hej, ale Ty mowiles o prawku tymczasowym? Mam jeszcze jedo pytanie, czy jesli zostalo zabrane prawko w PL, mozna wyrobic angielskie
A na jakiej podstawie udowodnisz, ze zdales test prawa jazdy?
Bo jak powiesz, ze np zgubiles, ukradli Ci polskie prawo jazdy, to ang. organy wydajace to sprawdza.
Prawo jazdy na wyspach można zrobić od 17stego roku zycia,dokumenty można złożyć najwcześniej 3tygodnie przed datą urodzin.
jeśli chodzi o koszty to zdania są podzielone,w zależności jaki sposób wybierzesz.jeśli będziesz uczył się z kimś znajomym,gdy ubezpieczy cię on przy sobie,to ponosisz jedynie koszt 45f,gdyż musisz wystąpić o tymczasowe prawko,zeby dostac oznakowania na auto i móc prowadzić pojazd.Na takimtymczasowym prawku możesz jeżdzić nawet 10lat-teoretycznie z osobą,która cie uczy ale mało kto tego przestrzega,problem może być jedynie w razie wypadku,w innej sytuacji anglicy raczej nie czepiają sie takich szczegółów jeśłi auto ma tax i insurance.Następny koszt to egzamin-który możesz zdawać po polsku.Sam egzamin jest mnie jstresujący niż w Polsce i nikt nie liczy,że dasz mu w łapę,poza tym masz prawo do popełnienia 15drobnych błędów,co w porównaniu z Polską jest rarytasem.
Jeśli zdecysujesz się na kurs w ośrodku i będziesz płacił za każdą jazdę to faktycznie kwota nie będzie mała,ale jak pisałam,nie ma żadnych ograniczeń żeby nie zrobić tego taniej.Pozdrawiam i powodzenia.
Nie jest,nawet powiem więcej jak ktoś ma średnie pojęcie o jeżdzie samochodem dostanie prawko.dziwi mnie wypowiedź na temat 700euro za prawko we farncji,w anglii można zrobić prawo jazdy(jeśli uczysz się ze znajomym,masz oznakowania na aucie,a nie w profesjonalnym ośrodku-a ma do tego prawo każdy)za 45f+25egzamin.Wiem co mówię bo sama tak zrobiłam.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 66
poprzednia |

« 

Pomoc językowa