jakie jest leeds?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o miescie Leeds. Jak tam sie zyje? Czy to prawda ze ludzie mowia z silnym akcentem ze nie sposob ich zrzumiec? Jak z praca? Czy sa ladne okolice, dobra komunikacja miejska, normalni ludzie, a moze tak jak w Bradford pelno Pakistanow i tego typu kultury... Jesli ktos mieszka w Leeds i moglby sie ze mna podzielic wrazeniami z gory dziekuje :)))
http://www.picturesofengland.com/England/West_Yorkshire/Leeds/pictures

a co do reszty pytan: tam wszedzie jest podobnie.
Dzieki... podobnie czyli chyba nieciekawie... z tego wynika ze lepiej sie wybierac na poludnie... hmm...
co tam Leeds przyjedz do Birmingham nie jest ciekawe ale da się żyć
witaj,
ja mieszkalam przez chwile w leeds. aktualnie firma przeniosla mnie do pieknego mieszkanka w castleford i tutaj tez pracuje. leeds jest spoko. ludzie mowia normalnie, nawet powiem ze sa zmuszeni do mowienia poprawnie i wyraznie, a to dlatego, ze jest tu pelno roznych narodowosci. mnostwo polakow. duzo plskich sklepow, szczegolnie na dzielnicy harehills, na ktorej mieszkalam. wszyscy sie smieja ze jak taxidrajwer jedzie przez ta dzielnie to lockuje drzwi od auta ale jakos potrafilismy wychodzic na spacer w nocy o 12 czy o 2 i nic sie nie dzialo. miasto jest ladne ok 700tys mieszkancow. centrum, jak to zachod europy, pelne sklepow, knajpek i dyskotek. jest rowniez taki wynalazek jak ktory obwiezie cie dookola centrum. na terminalu autobusowym masz timetables i mozesz wziac plik rozkladow jazdy i ulotek o imprezach kulturalnych w miescie i okolicy. leeds jest mile i przyjazne dla przyjezdnych. nie slyszalam zeby ktos sie zalil. zycze powodzenia. jestem co jakis czas na necie w bibliotece miejskiej, wiec mozesz odpowiedziec na ten post i mozemy sie kontaktowac.
pozdrawiam goraco.
zycze powodzenia.
iwona

ps. pamietaj zeby zdjac simlocka z komorki. i nie kupuj startera na pierwszej stacji benzynowej na jakiej sie znajdziesz. normalnie kosztuje to max. 5£ a ludzie nadziali sie na 17£ :/
jak jest w leeds w zimie?na jesieni?bardzo pada?jak z immymi narodowosciami?dostalam sie na leeds uni, stad et pytania.kacha
W Leeds w zimie to jest 'murky' - prawie tak samo jak na Polnocy Anglii - ale w zimie mrozow nie ma. Trzeba sie nauczyc chodzic w deszczu, bo parenascie razy napewno zmokniesz.
Ja sie dostalas na English/Media Studies - to jeden z lepszych Uni.
witam, czy ktos moglby pomoc w znalezieniu pokoju.Mam 22 lata, za tydzien bede w leeds, niestety nie znam nikogo
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę