Stratford-upon-Avon

Temat przeniesiony do archwium.
hej, szukam informacji na temat miasta Stratford-upon-Avon. Wybieram się tam na kurs językowy i byłabym dzięczna za wszelkie informacje na temat tego miasteczka. Jakie atrakcje oferuje, jak można ciekawie spędzić tam czas itp.
Z góry serdeczne dzięki. Asia
na 'google' wszystko znajdziesz o tym miescie.
hej terri, szukalam na google. chodzi mi tu jednak o opinie i odczucia z pobytu w Stratford roznych osob, ktore mialy tam okazje byc kiedys. Pozdrawiam
ja akurat bylam, gdy moja kolezanka z Polski byla na kursie jez. ang. (pare lat temu). Mieszkala z ang. rodzina. Zalezy na jaka rodzine trafisz. Jej sie udalo raz na dobra (pomagali, starali sie, wszystko robili razem) a drugi raz nie (nie rozmawiali do niej, sama jadla posilki itd).
dzięki terri za info. A czy pamietasz może w jakiej szkole miała ten kurs?
Mnie koleżanka namawia na Londyn, bo twierdzi, że w Stratford będzie nudno. Stąd moje pytania...
Pozdrawiam, A.
A kolezanka na czym bazuje ta swoja opinie? Czy sama byla w Londynie i Stratford zeby porownac? Zalezy na jak dlugo przyjezdzasz i czego oczekujesz.
Jak masz wybor to lepiej do Londynu (bo zobaczysz swiat) ale wtedy to tylko do dobrej szkoly.
hej, koleżanka po prostu jest od jakiegoś czasu w Londynie. W Stratford, o ile mi wiadomo, nie była. Londyn z pewnością oferuje o wiele więcej atrakcji, ale mimo tego skłąniam się ku Stratford. Do Londynu chciałabym jechać na weekend.
Napisz proszę jak spędzałaś tam czas. Wielkie dzięki z góry.
Pozdrawiam
Stratford to slawne miejsce. Mysle, ze bedziesz zadowolona.
Daj nam znac jak wrocisz.
o ile mi sie dobrze kojarzy to jest to rodzinne miasto Szekspira. mozna chyba zwiedzić jego dom... albo coś (jakis budynek) zwiazany z nim :D
mozna wszystko sie dowiedziec na stronach www.
http://www.stratford.co.uk/
hej, znam tą stronkę, przejrzałam i jakoś to wygląda. liczyłam jednak na Wasze opinie np. jaki pub polecacie, gdzie można coś fajneg zjeść, zobaczyć itp. W ciągu dnia szkoła, ale wieczory też warto sobie jakoś zorganizować. No i jeszcze będę mieć weekendy (wprawdzie tylko 3, ale zawsze). Podpowiedzcie gdzie warto jechać i co zobaczyć w okolicy Stratford.
pozdr
Temat przeniesiony do archwium.