Obywatelstwo Irlandzkie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Mam do was pytanie.Jak można uzyskać obywatelstwo irlandzkie.Czy trzeba zdawać jakieś testy jak w anglii.
Ale przeciez Anglia a Irlandia to 2 rozne kraje. Dlaczego myslisz, ze trzeba cos zdawac w Anglii?
Chodzi mi o Irlandii.Tutaj mieszka od pięciu lat, więc zastanawiam się czy brać obywatelstwo irlandzkie czy nie.
weś obywatelstwo bo polskie nic nie znaczy na świecie
>>>weś obywatelstwo bo polskie nic nie znaczy na świecie
tylko nie wiem, dlaczego wszyscy obywatele swiata, szukaja kogokolwiek (babci,dziadka) Polaka w rodzinie, zeby tylko mieli nawet najdalsze pokrewienstwo i w jakis sposob mogli zalatwic sobie obywatelstwo Polskie.
Naprawde terri, nie wiedzialem. Wydaje mi sie malo prawdopodobne, no bo niby po co?
już tłumacze, bo zaspokojeniu wszystkich potrzeb materialnych i duchowych zwiazanych z samorealizacją w kraju emigracyjnym ,odzywają się wartości narodowe spotkałem się z tym z wieloma emigrantami na całym świecie mimo 20 lat pozagranicami kraju ,sercem są w kraju ale egzystencja materialna w naszym kraju jest nie możliwa lub bardzo trudna dla polaka po studiach niemajacych znajomości, nie czuje się obywatelem rzeczypospolitej polskiej, gdyż nie zgadzam sie z wielma wartościami w naszej konstytucji i moje myślenie jest bliskie lub takie same jak w holandii,szwecji,australi,kanady,uk,irlandi,nasz kraj dla mnie to pomyłka,a ten przykład powyżyje co pan przedstawił to proponuje socjoloigie postudiowac to bedziesz wiedział dlaczego sie tak dzieje.Pozagranicami kraju jest 3-4 miliony polaków a to dopiero pierwsza fala emigracji wkrótce zacznie się 2 fala emigracji.Jak otworzą śie granice niemieckie to tam wyjedzie kolejny milion polaków.Rząd pozbywa sie polaków z kraju i tak walczy z bezrobociem to jest jak pospolite ruszenie kilkaset lat temu,brakowałoby tylko najazdu na ansz kraj ale dzisiaj już nie trzeba polacy sami stad wyjadą miedzy 20-30 rokiem życia a PKB narodowe bedzie beznadziejne,żadnych reform nie ma w kraju i to katastrofa dla nas wszystkich
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa