Czy ktoś wyjeżdżał przez www.aupairworld.net?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Chce wyjechać jako au pair do Irlandii za pośrednictwem strony www.aupairworld.net czy możecie mi powiedzieć jakie formalności i dokumenty musze załatwić przed wyjazdem i tam na miejscu żeby wszystko było legalnie?Czy można sobie dorobić? Czy rodziny wymagają dobrej znajomości języka? Czy mozna zrezygnować z rodziny jeśli nie bedzie mi odpowiadać?Prosze piszcie!
hej, ja jeszcze nie wyjechalam ale zarejestrowalam sie tam i czekam. mam zamiar wyjechac dopiero za 5 miesiecy ale wolalam juz zaczac szukac. wlasciwie to nie wiem jakie dokumanty sa potrzebne a juz na pewno nie wiem co zrobic zeby wszystko bylo legalnie. ale chciala bym sie dowiedziec. czy mozna sobie dorobic? to wlasciwie zalezy od rodzinki do ktorej trafisz. i oczywiscie mozesz zrezygnowac jesli ci sie nie bedzie podobalo. nawet nie masz z nimi umowy wiec nic cie nie wiaze oprocz slowa.

PS.prosze piszcie co z tymi formalnosciami zeby bylo legalnie
i jeszcze jedno. w anglii i irlandii odkad jestesmy w ue nie potrzebne jest pozwolenie na prace. mozna ja podjac legalnie bez zadnych papierkow.
wlasnie sie dowiedzialam ;)
Witajcie.

Ja wyjeżdzam przez ta stronke tylko ze do Anglii.
Pozdrowka :D
a kiedy jedziesz???
Przeciez ta stronka to nie jest zadne biuro!! Jakie formalnosci chcecie tam zalatwiac? Z kim? Z moderatorem??
Stronka "pomaga" znalezc rodzine bo jest tam duzo ofert, ale przeciez profil zalozyc tam moze kazdy i zadne biuro nie ma nic z tym wspolnego!

Chcecie byc legalnie, to wszystko zalatwiacie na miejscu z host rodzinka.
Hej!
Ja wyjechalam wlasnie do rodzinki ktora znalazlam za posrednietwem www.aupair-world.net.
Na poczatku poszlam i wplacilam pieniadze do biuraPROWORK/GAWO-nikomu nie polecam tego biura!!! Nic nie umie zalatwic, robi jakies problemy, faktem jest ze w przeciagu 2 miesiecy nie mogli mi znalesc zadnej rodzinki ze starzymi troche dziecmi, a obiecali w 2 tyg... no az szkoda pisac ile mnie nerwow zjedli. Wiec weszlam do internetu i wlasnie tutaj ktos polecil ta stronke.Moja rodzina w Polsce absolutnie sie nie zgodzila na takin pomysl ale w koncu ich przekonalam i wyjechalam. Jestem bardzo szczesliwa ze podjelam taka decyzje!Kazdy moze trafic inaczej, ale biuro nic a nic nie gwarantuje.Rodzina wypelnic formulaz moze przez internet i biuro nawet nie robi zachodu zeby poznac ta osobe lepiej, nie daja normalnie zadnej gwarancji.Jak cie rodzinka wywali to nie mozna liczyc na biuro, chyba ze na nocleg u jakies ksiegowej w domu, jak mi ktos opowiadal.Z inernetu mozecie podpisac umowe lub nie, sa specjalne formularze do sciagniecia, ale ja nic nie podpisywalam.Wszystko ustalilismy przez e-maile i rozmowy telefoniczne wiec dokladnie wiedzialam co i jak bedzie.Oczywiscie nie obeszlo sie bez mysli ze trafie na morderce, ale idac ulica mozesz dostac kulke.Na szczescie wszystko jest OK!!!
Juz w ten Piatek wracam do Polski, a moja dotychczasowa rodzinka szuka kogos od Stycznia.
Czy ktos jest chetny???
ja wyjechalam z tej strony wlasnie do Irlandii. rodzina ot taka sobie, ale stronke polecam i ponoc dobra stronka jest www.greataupair.com, zreszta duzo jest stron gdzie mozna za darmo szukac rodzin. naprawde szkoda pieniedzy na biura jesli chce sie jechac do Europy jako Au Pair. w internecie szukasz sobie kogo chcesz, masz o wiele wiecej ofert niz jadac przez biuro, nie musisz spisywac zadnej umowy i w razie jak sie "nie polubicie" z rodzina (co sie zdarza!) to do widzenia i zadnej kary nie placisz ani nic. Oczywiscie trzeba zachowac pewien zdrowy rozsadek przy korzystaniu z tych stron i jakos starac sie sprawdzic rodzine do ktorej chcesz wyjechac, ale tyle dziewczyn szuka rodzin wlasnie w ten sposob i jest w porzadku, ze mysle, ze ta strona jest w sprawdzona i w wiekszosci sa tam oferty prawdziwych rodzin szukajacych opiekunek do dzieci (albo housekeeper :/).
To nie jest zadna agencja, tylko strona internetowa, czyli nikt nie bierze odpowiedzialnosci za nic - zadne dokumenty nie sa wymagane. To jest praca legalna, bo nalezymy do Unii i mozemy legalnie pracowac w Anglii na przyklad. Ale jesli chodzi Wam o to, zeby placic podatki i w ogole, to trzba to zalatwiac z sama rodzina, a watpie czy kazda sie na to zgodzi, bo to oznacza, ze musieliby wiecej placic. Ja jestem w Anglii, zalatwilam sobie wyjazd wlasnie za posrednictwem www.aupait-world.net, ale nie place podatkow :( Ubezpieczenie kazda z Was moze sobie zalatwic na miejscu, to nic nie kosztuje
Hej. Ja właśnie słyszałm sporo dobrego na temat greataupair.com i na tej stronce właśnie zamierzam szukać rodziny. Podobno im wcześniej tym lepiej. Pewna znajoma przez 3 miesiące miała 40 ofert, więc miała z czego wybierać. Teraz jest naprawdę bardzo zadowolona :)
Pozdrawiam
obie stronki są bardzo dobre - w ciągu miesiąca dostałam 16 ofert, może nie najwięcej, ale wśród nich znalazła się już ta właściwa ;-) Zaczynam się uczyć włoskiego, mam czas do czerwca;-P
tak, te stronki maja duzo zalet i dlatego tez sie na to zdecydowalam (szukanie przez neta)
jak dotad dostalam tylko dwie oferty od rodzin (przez miesiac(!):()
duzo wyslalam sam ale prawie wszyscy odmawiaja :(
jak wy to robicie ze macie tylu chetnych?
chyba specjalistka od marketingu i reklamy to ja nie bede ;)
pozdrawiam
jak chcesz to napisz [email] coś ci podpowiem, może zadziała (dobrze by było jakbyś podała, który profil twój). Lubię bawić się w psycholożkę rodzin;-P pozdrawiam
i znowu zapomniałam czegoś... nie martw się, ja też sama duuuużo ofert wysłałam: dużo odpowiedzi negatywnych i dużo... niewyjaśnionych ;-)
Temat przeniesiony do archwium.