ODDAM FAJNA RODZINKE Z UK :)

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc wszystkim  Mam na imie Waldek I jestem au pair w UK. Moja host rodzina szukaja nowej lub nowego au pair od konca wrzesnia lub poczatku pazdziernika, bo ja wracam do Polski na uczelnie.

Claire ma 34 lata a Adam 39. Maja 5 dzieci w wieku:
9 lat chlopiec
8 lat chlopiec
4 lata chlopiec
2 lata chlopiec
1,5 roczku dziewczynka

Wiem, jak wiekszosc patrzy na liczbe dzieciakow, ale w tej rodzinie dzieciaki sa spokojne i nie sa rozwydrzone!!! Jezeli jakis dzieciak cos zrobi zle, to ma sie zawsze poparcie rodzicow a oni wtedy dzialaja i Adam nawet strzeli przez tylek i dlatego nie sa rozwscieczonymi dzieciakami - czest robi to sam, jak juz nie wytrzymuje Ogolnie szukaja kogos na minimum 3 miesiace do 2 lat. Moze to byc zarowno chlopak jak i dziewczyna w dowolnym wieku.

Placa £75 na tydzien, weekendy wiadomo wolne. Co do prac w domu, to jak w kazdej rodzinie bedzie jakies odkurzanie raz dziennie, ogarniecie kuchni, posprzatanie toalety lub toalet raz na tydzien, pomoc w ubraniu dzieciakow i zaprowadzenie do szkoly,ktora jest 2 minuty drogi od domu. Nie ma zadnego prasowania itd. Jesli beda jakies osoby zainteresowane moga dokladnie same wypytac o obowiazki. (rodzina wysyla ‘rote’ do kazdej nowej au pair i pyta czy odpowiadaja taki zakres obowiazkow)

Co do dzieciakow, to 4 idzie do szkol a w domu do polodnia bedzie tylko mala dziewczynka. Pozniej trzeba bedzie jednego lub dwoch odebrac, a reszta wraca sama lub przywozi ktos…

Wracajac do rodzicow, to sa 24/h w domu. Nigdzie nie pracuja i wydaje mi sie, ze dostaja wystarczajaca kase z rzadu na te dzieci, ze nie oplaca im sie pracowac!!! Nie jest to uciazliwe – przynajmniej dla mnie nie jest i nie bylo.

Oboje sa wyluzowani na maxa. Ja z nimi rozmawiam i zartuje na kazdy temat (sexs, sasiedzi, rodzina itd.) ale wiadomo, ze kazdy ma inna osobowosc i lubi inne zarty czy tematy. Ogolnie, to oni rozmawiaja z kazda osoba inaczej, bo wiadomo jezeli kogos sie wyczuje w jakis sposob – wtedy mozna rozmawiac na rozne tematy! I nie myslcie sobie, ze to sa jacys zboczency, bo oni z innymi au pair (dziewczynami) rozmawiaja i rozmawiali na inne tematy a nawet nie rozmawiali, bo kazda osoba jest inna i czesc w ogole nie potrzebuje rozmawy Takze czy bedzie ktos chcial z nimi zartowac czy nie, to juz zalezy od niego. Ze mna jako facetem, tez inaczej rozmawiaja… wiadomo, jezeli ktos sie czuje dobrze w takich zartach czy sytuacjach,to ok, jak nie to nikt tu nikogo nie zmusza, bo ja sam wychodze z inicjatywa rozmowy i zartow a nie siedze caly czas w pokoju ….

Ok dalej kontynuujac … pozwalaja przyprowadzac znajomych, uprawiac sexs w wlasnym pokoju (jeszcze nie skorzystalem) z jedna a nawet wiecej dziewczynami lub jak dla Pan, to chlopakami ;p Mozna wracac do domu kiedy sie chce i z kim sie chce. Ale wiadomo kazdy robi to co chce i jak chce…

Aha w sumie najwazniejsze… osoba tu mieszkajaca dostaje wlasne klucze do domu, gdzie wchodzi i wychodzi wlasnymi drzwiami. Osobny pokoj i obok niego lazienka. Komputer dostepny cala dobe i do tego jakies pierdoly jak tv dvd, discman itd.

Co jeszcze… aha… obok (jakies 8 km) jest portowe miasto Hastings – ok 18 tys mieszkancow! Imprezki sa jak wszedzie i ludzie rowniez … Collage startuje we wrzesniu…

Co do prawa jazdy, to osoba zainteresowana moze miec ale nie musi. Dla przyszlego/przyszlej au pair plusem posiadania prawa jazdy bedzie to, ze kupia jej maly samochod ( kurde mi nie kupili ;/ - objade ich za to ;p) a osoba nie majaca moze korzystac z autobusu lub prosic o podwozke Claire i czasmi nawet odbior z jakiejs imprezki, bo tu ostani autobus wraca ok 19:00 i czasmi trzeba wracac taxi

Co do au pair w rejonie, to w tej samej wiosce prawdopodobnie bedzie jakas au pair. A w hastings takze sa, ale predzej ktos kogoz znajdzie w collegu….

yyy…. Co do przyjazdu tu kupuja bilet. Dla osoby wracajacej na swieta (miesiac czasu) kupuja rowniez bilet i o ile dobrze zrozumialem placa ten miesiac w ktorym jest sie w PL! Za wakacje z nimi rowniez placa i co pol roku do domu rowniez placa przeloty.

Ok starczy tego pisania, bo i tak wyszlo tego za duzo…. Osoba zainteresowana, moze sie ze mna skontaktowac na email [email] Pozniej moge podac gadu-gadu a nawet zadzwonic na telefon stacjonarny I powtorzyc to raz jeszce…

Aha… znow mi sie cos przypomnialo… jest mozliwosc pracy wieczorami tu w okolicznych pub’ach i oni pomagaja zalatwic wszystko. Dziewczyny tu mieszkajace pracowaly tak i nawet je poznalem. Byly to dwie Polki, ktore teraz pracuja tu w rejonie…. KONIEC i wiecej nie pisze… no I oklica jest super, do morza jest ok 10 km rowerkiem, gdzie na jednym wzgorzu oddalonym jakis kilometr od domu widac cale morze I okolice… ogolnie polecam i czekam na jakis kontakt!!!

KONIEC, KONIEC, KONIEC…
Moze dodam jeszcze wazna rzecz.... jak sa jakies osoby takie jak np.
para chcaca wyjechac razem lub dwie kolezanki.... jakies 300 metrow
dalej jest nastepna rodzina, ktora szuka au pair w tym samym czasie!
Obecnie jest tam moja kolezanka i jest zadowolona, ale jezeli ktos
chce wiedziec wiecej prosze pisac [email]
Witam:)Mozesz odezwac sie na [gg] ,porozmawiamy bo jestem zainteresowany.Prosze o kontakt

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę