Wady i zalety

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Przepraszam ma ktoś gdzieś jakieś wypracowanko na temat wad i zalet uzywania telefonów komórkowych? Czy jestes za czy przeciw uzywania tel kom w miejscach publicznych np.restauracji (z uwzglednieniem szkoly)

Z góry dziękuje za wszelką pomoc!
Ja mam.
Mam ale nie dam? :>
Nie mam ale mogę na szybko napisać parę zdań...

1. Jestem uzależniona od komórki dlatego uważam, że nikt nie powinien zakazywać mi używania jej w miejscach publicznych.

2. Są jednak miejsca, w których telefony powinny być wyłączone bądź wyciszone, np. podczas zajęć.

3. W przypadku wyjątkowo nudnego wykładu można grać na komórce jeśli jest wyciszona i nikomu nie przeszkadza. Lepsze to niż walka ze snem.

Ładne zdanka? :-) Już masz pół wypracowania.
Ładne ładne :) ale potrzebuje wypracowanie po angielsku ;) pomoze ktos? :(
>Ładne ładne :) ale potrzebuje wypracowanie po angielsku ;) pomoze
>ktos? :(

A potem ( jak Ci ktos napisze) wrocisz tu z prosba( Twoja z dnia poprzedniego):

"Moze pan mi napisac ten fragment po polsku? bo cos nie moge sie w tym polapac ;/"

Wniosek: napisz sama jak umiesz ( w ten sposob sie polapiesz o czym to jest ) a inni Ci poprawia.
To ja, zamiast wypominać Angielce, to byś jej coś napisała :P
Nie widzisz, że dziewczyna jest zajęta chodzeniem po internecie i szukaniem chłopaków na czatach, a nie ma czasu na angielski?
>Nie widzisz, że dziewczyna jest zajęta chodzeniem po internecie i
>szukaniem chłopaków na czatach, a nie ma czasu na angielski?

Patrz, nie chodze za Angelikato i nie wiem. Poza tym mowila, ze angielski jej nie jest potrzebny, uczy sie wloskiego. Dlatego tez i to wypracowanie, tak naprawde, nie jest jej potrzebne. Bo i po co.
Mam was gdzieś ;] sama sobie napisałam to wypracowanie ;]
Widać metody zachęcania do samodzielnej pracy stosowane na tym forum działają ;-)
Ci najbardziej werbujący do samodzielnej pracy powinni otrzymać jakiś "order uśmiechu" albo nie wiem nagrodę pieniężną od webmastera strony. :D:D
>Ci najbardziej werbujący do samodzielnej pracy powinni otrzymać jakiś
>"order uśmiechu" albo nie wiem nagrodę pieniężną od webmastera strony.

Czyjego usmiechu? Bo chyba nie tego namowionego do nauki?
Powinni dostac jakies wyroznienie, typu: "Zlosnik miesiaca", "Niewyrozumialec", "Przeganiacz tygodnia"...
kto ma zadanko na temat wad i zalet płynących z używania telefonu komórkowego???? pomóżcie
moze mialby ktos jakies ciekawe argumenty przeciwko uzywaniu tel. komórkowych. Mam napisac rozprawkę argumenty za raczej mam ale nie mam pomysłów na argumenty przeciwko :) jesli ktos ma cos ciekawego niech pisze.
Argument przeciwko:
- mlodzi ludzie uzalezniaja sie od komorek, uzywaja ich non-stop na lekcjach oraz po lekcjach i "nie maja czasu" na nauke
- uzywanie komorek w srodkach komunikacji miejskiej (i miedzymiastowej) jest irytujace i doprowadza innych pasazerow do szalu, zwlaszcza gdy wlasciciel komorki stwierdza, ze milo by bylo sobie pokrzyczec.
- pisownia w smsach a pisownia poprawna - temat na oddzielny esej
- niektorzy uzaleznieni sa do tego stopnia, ze uzywaja komorek do prowadzenia zupelnie zbednych i bezsensownych rozmow, typu: Gdzie jestes teraz? I co? Jedziesz juz? To fajnie! A gdzie? Juz tam? No! A bedziesz potem? Nie?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa