Pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Moglby mi ktos pomoc napisac list z wakacji w czasie past simple..prosze
Droga Magdo
Cale moje makacje przesiedzialam w domu.Nigdzie praktycznie nie wychodzilam.Tylko czasami z kolezankami do miasta i na dwor.Z nimi czas mi szybko mijal.Poznałam kilka nowych osob.Nawet teraz utrzymuje z nimi kontakt.Połowa z nich jest z mojej szkoly.Dziewczyny czasami przyjezdzaly do mnie a czasami ja do nich.Bylam u oli na nocce.Cała noc przegadalysmy.Chlopacy nas odwiedzili.Byłam tez na dzialce u Karoliny 4 dni.Wybrawiala tam urodziny.Tam bylo fajnie.Kompalam sie codziennie w jeziorze.Byla jeszcze Ola i Aga. Tam tez poznalam duzo osob.Pozniej jak wrocilam tez sie z nimi spotykalam codziennie.Kupilam sobie duzo rzeczy w sklepach.Z dziewczynami z osiedla (podworka) ogladalysmy filmy wieczorami.Fajnie bylo.Czasami nawet horrory.Balyszmy sie troche.

To tyle.
Pozdrawiam Cie i buziaki.
Paula.
A na czym ta pomoc ma polegać? Na tym forum nie odrabiamy zadań domowych. Napisz sama i daj do sprawdzenia.
Tak tylko mnie caly tydzien w szkole nie bylo a facetka kazala mi to odrobic. I nie mam pojecia jak to zrobic.
Jak bylas/byles nie obecny w szkole i miales dobre uzprawiedliwienie, to prosze powiedziec to nauczycielowi - napewno zrozumie. Po prostu nie uwierze, ze wszystko to, uczyli w tym tyg. - a co wczesniej?
No zdziwil/a bys sie ile my przerabiamy..2 czasy w ciagu tugodnia..kolezanka mi lekcje przyniosla i musze to na jutro zrobic..ok poradze sobie sama..dziekuje
Jak napisac po ang (past simple) Bardzo fajnie ten czas wykorzystalam.Spotykalam sie z moimi przyjaciolkami. Przetlumaczcie mi to plz.
I'm sorry I haven't written for such a lony time.Thank you for your recent letter.And now I'm writin to tell you about my holidays spent in home.Last holiday I spent in home.I was over lake witch Ola,Aga,Karolina and Michal.We had a great time.I met a lot people.I played in water.We slept first night only.Ola swam in lake whole day.We eated different things on dinner.We walked on for shop.I bought lot sweetness.We spent our holidays there. The rest of holidays I spent in home with my friends.We watched films and went to city.I wanted to worked somewhere but didn't went.Aga had birthday in holiday. There was great very.

It so many.
Write soon.
Love. Paula

Prosze o sprawdzenie i poprawienie.Wiem ze wszystko jest zle ale pomozcie.Ma to byc w czasie past simple.
No ludzie wezcie mi to poprawcie bo mam to na jutro..prosze
Na drugi raz, prosze nie zostawiac zadan domowych na ostatnia godzine-

I'm sorry I haven't written for such a 'lony' (ortog) time.
And now I'm writinG to tell you about my holidays spent
'in' AT home. Last holiday I spent 'in' AT home. I was 'over' (zle slowo - NEAR)A lake 'witch' (z czarownica?- ortog- inne slowo) Ola,Aga,Karolina and Michal.
I met a lot OF people.
'We slept first night only' (zla kol slow...We slept on the first...).Ola swam in THE lake FOR THE whole day.We 'eated' (to slowo nie istnieje w jez ang. -eat to czas. niereg.tutaj uzyj czas przeszly) different things 'on' AT dinner.
We walked on for 'shop' (shop to sklep- chyba nie). I bought
A lot OF 'sweetness' (nie -zle slowo). The rest of holidays I
spent 'in' AT home with my friends. We watched films and went to THE city. I
wanted to 'worked' WORK somewhere but didn't 'went' (zle slowo- tutaj GO). Aga had A birthday 'in' DURING THE holiday.
'There was great very' (popraw to zdanie- i nie uzywaj 'very' zanim sie dowiesz jak to sie uzywa). It was great - wystarczy.
Bardzo dziekuje :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie