Błagam o pomoc bo to mój pierwszy speech po angielsku. Poniżej zamieszczam po polsku to co chciałabym w nim zawrzeć oraz to co udało mi się sklecić już w angielskim. Wiem,że to strasznie zkręcone, dlatego błagam o pomoc!!!:)
Mój temat to:"How do advertisements influence your choice of products?"
Reklamy nie mają wpływu na mój wybór produktów. Kupuje wypróbowane towary lub takie które polecom mi znajomi. Często decyduje cena. W tv gdy lecą reklamy zmieniam kanał. Chociaż mam ulubione raklamy to nie sprawiają one że zaraz kupuje produkt który reklamują.Reklamy pokazują tylko zalety produktu, nie wspominają o wadach towaru.Często produkt reklamowany nie jest wcale lepszy od innego ale jest droższy. Z drugiej strony reklama informuje o promocjach i nowych rozwiązaniach. Możliwe, że podświadomie reklama wpływa na mój wybór, chociaż staram sie nie kupować nic pod wpływem chwili.
Lubie być poinformowana o nowościach a taką więdzę często daje reklama. Nie lubię jednak ulotek które są dosłownie wszędzie i nie mają na mnie żadnego wpływu bo od razu je wyrzucam.
Myślę, że reklamy nie mają na mnie większego wpływu, ewentualnie skłaniają mnie do porównania produktu z innymi.
Do not have advertising on my choice of product influence.
I buy experienced commodities or such witch frends me recomended.
Price decided often.
In to tv when advertising fly I change channel.
Advertising show advantages of products only, they do not allude about defects of commodities.It is not advertised product better than other often absolutely but it is expensive. Advertising informs from other part of promotion and new solutions. Possible, that it effects my choice subconscious advertising, though I try to buy nothing influenced by moment. I like be informed of news but advertising gives such often knowledge.