Uzupełnianie zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam prosiłbym o wstawienie odpowiednich słowek w wolne miejsca , cyfry w nawiasach obrazują liczbę liter w wyrazie który powinien być użyty , z góry dziękuję za pomoc.

1.I refuse to give money to any _ _ s _ _ _ (6)playing in the street.
2._ _ _ _ _ _ _ _ s(9) on the price of travel, meals are available to club members.
3.They have been trying to settle the _ _ _ _ _ _ e(7) over working conditions.
4.He was upset by that _ p _ _ _ _ _ _ _ (9) child murder
5.It gave me a real _ _ _ _ _ l(6) to see her after so many years.
6.He told me really _ _ _ _ _ _ _ v _(9) racist and sexist jokes.
7.She _ _ _ _ _ _ _ d(8) the wheelbarrow down the garden.
8. Walking through the centre of the city I was struck by it's air of _ _ _ _ _ _ _ _ e(9).
9.The airlines regulary offers last-minute bookings at _ _ _ _ _ _ n(7) prices
Robimy tak: otwieramy słownik www.onelook.com i wpisujemy np. ??s???:music Wyskakuje wtedy kilka ciekawych słów, w tym to poszukiwane.
Pierwsze, to będzie 'busker'.
''Robimy tak: otwieramy słownik www.onelook.com i wpisujemy np. ??s???:music Wyskakuje wtedy kilka ciekawych słów, w tym to poszukiwane.''

śmieszny jesteś...
Dziękuję za doskonały słownik internetowy :) nie wiedziałem o nim , już sobie poradzę sam , stokrotne dzięki :)
Pozdro
Chociaż myliłem się , na zapytanie wyskakuje tyle opcji że trzeba kilku godzin żeby wszystko posprawdzać , jednak nie poradzę sobie sam .
Dzięki Adriatic za pierwszą lukę :)
bardzo glupie zadanie.
co ty masz przez to sie nauczyc?
To nie jest cwiczenie, to jest zagadka.

W moim zdaniem glupota.

thrill, dispute, offensive
A Ty masz dobrze te literki policzone?

2._ _ _ _ _ _ _ _ s(9) on the price of travel, meals are available to club members.
Tu bym miała (10)

4.He was upset by that ap_ _ _ _ _ _ _ (9) child murder
7.She w_ _ _ _ _ _ d(8) the wheelbarrow down the garden.
8. Walking through the centre of the city I was struck by it's air of _ _ _ _ _ _ _ _ e(9).

A tu (8)

9.The airlines regulary offers last-minute bookings at _ _ _ _ _ _ n(7) prices

A tu dwa wyrazy
Miejsca się zgadzają z tym że cyfra określa wolne luki + 1 wstawiona .
To w 8. pasuje "dostatek": a_ _ _ _ _ _ _ e(9).
D _ _ _ _ _ _ _ s (9) on the price of travel, meals are available to club members
'Zniżki', jak najbardziej 9-literowe słowo

The airlines regulary offers last-minute bookings at _ _ _ _ _ _ n(7) prices
Jak coś kupisz za pół ceny, to mówisz: 'It was a real b _ _ _ _ _ n'

Natomiast przyklady 7 i 8 sa bzdurne w najwyższym stopniu, bo mnóstwo rzeczy można robić z taczką i mnóstwo odczuć można mieć spacerując po mieście i skąd niby człowiek ma wiedzieć, co układający miał na myśli. Może nie "dostatek" a np. "dekadencja"...
>''Robimy tak: otwieramy słownik www.onelook.com i wpisujemy np.
>??s???:music Wyskakuje wtedy kilka ciekawych słów, w tym to
>poszukiwane.''
>
>śmieszny jesteś...

co w tym smiesznego?
7. rowniez 'trundled'
>skąd niby człowiek ma wiedzieć, co układający miał na myśli. Może nie "dostatek" a np. "dekadencja"...

to prawda.

D _ _ _ _ _ _ _ s (9) on the price of travel, meals are available to club members
'Zniżki', jak najbardziej 9-literowe słowo

Możesz wytłumaczyć o co chodzi w tym zdaniu? Bo ja nie rozumiem, nawet jak wstawię tam te zniżki.
Poszukaj zaczepki gdzie indziej, pakk.
"discounts" - 9 literek
To ja szukam zaczepki? Zadalem konkretne pytanie.
Ale o co chodzi w tym zdaniu?
sprobuje to wytlumaczyc po polsku (nie smiej sie za bardzo)

Na przyklad, czlonek jakiegos "travel club" ma rozne przewileje, wlacznie znizki na posilki (moze w hotelach?)albo jakies wyjazdy.

Wydaje mi ze to proste.
Niektore "travel clubs" sa platne, niektory sa nieplatne.

czy problem lezy w kolejnoscia slow? "price of travel, meals are..." czy ten przycinek stwarza jakis problem?
Tak, to proste, olśniło mnie w końcu, dzięki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego