Prozę o pomoc w nauce

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie. Nauke angielskiego rozpocząłem dawno temu i przez ostatnie kilka lat zupełnie nie posługiwałem sie angielskim. Ostatnio postanowiłem sam zacząć sie uczyć i stwierdziłem, że jest cięzko:) jestem na etapie present perfect i potrzebuje troche pomocy.

Do tej pory byłem niewolnikiem czasu past Simple.

Prosze o przetłumaczenie nastepującego tekstu:

"Zdałem egzaminy trzy miesiące temu. W mojej komisji były trzy osoby, a jedna z nich była moim dziekanem. Musiałem odpowiedziec na dwa pytania dotyczace turystyki oraz ekonomii. Uważam, że moje odpowiedzi były wyczerpujące i oczekiwałem wysokiej ooceny. Niestety moje relacje z dziekanem nie były najlepsze i moim zdaniem zaważyły na ocenie końcowej. Wynikiem końcowym egzaminu byłem rozczarowany poniewaz uzyskałem ocenę 4-."

Moja wersja:) :

"I've passed exams three months ago. In my commision have been three persons and one of them .......... my dean. I've had to answer on two questions concerning touristic and economy. In my opinion my answers have been exhousetive (have exhousetived the subject?)and I've expected very good mark. Unfortunetly my reletions with dean ........... well, and i think they have had influence on my final mark. I've been very disapointed about my result, I've get B-"

Proszę o tłumaczenie oraz korektę. W miejscach wykropkowanych proszę o uzupełnienie. Można przejśc na present perfect zaczynając od past simple??

Prosze o pomoc i pozdrawiam,

Michał
I've got B-
opowiadasz o tym, co sie stalo 4 miesiace temu - wszedzie ma byc simple past
Czy Ty to gdzieś zamierzać wysyłać? Jeśli tak, to nie pisałabym o złych relacjach z dziekanem, bo to tylko świadczy źle o Tobie. Wychodzisz na dziecko szkolne, którego pani nie lubi i dlatego stawia mu złe oceny.
Nigdzie tego nie będe wysyłał. Czy gdziekolwiek o tym wspomniałem? Jest to tekst, który wymyśliłem na potrzeby nauki i dlatego też umieściłem go w dziale nauka języka. A co do tych 4 miesiecy, dczucie mam, że było to niedawno i ma to duży wpływ na moja obecną sytuacje. Czy podanie jakiegokolwiek określenia czasu powoduje obligatoryjne używanie past simple?
poczatek mógłby równie dobże być następujący: " I've passed my exams"
opisujesz konkretne zdarzenie z przeszlosci, musisz uzyc simple past.
Dziekuje.
"I passed my exams three months ago. In my commision were three persons and one of them was my dean. I had to answered on two questions concerning touristic and economy. I think my answers were exhousetive and I expected good mark. Unfortunetly my relations with my dean wasn't very well and in my opinion they had influence on my final mark. I was disapointed about my final result because I had B-"

Mg dzieki za pomoc i daj znać czy to jest ok. Jesli tak to wysyłam...:)
suggestion only:
Three months ago I passed my finals. My dean sat on the panel of three examiners. There were two questions on issues related to turism and economy...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego