listening wersja B

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |
chciałabym z kimś skonsultować odpowiedzi do wersji B listeningu..jest ktoś taki?

trochę swoich odp jeszcze pamiętam, ale czas leci ;)
Napisz proszę co miałaś :) Ja jeszcze nie miałam egzaminu więc nie mogę konsultować odpowiedzi... Please... Don't be selfish!
sama jeszcze nie moge z toba skonsultowac odp, bo listening dopiero 4.06, ale jak mozesz to wpisz te, ktore pamietasz,moze innym to pomoze :)
tak ja mialam te wersje! w part 1 seals wolf nie pamietam po kolei .. drifts seeds fish batteries not working polar.. cane?tanle nie wiem sama najglupsze bylo ostatnie z tymi pracami
w part 2 o perfumach mialam tak
base, oil proportion , vintage perfume, personal preferences, manual labour, dalej nie pamietam.. part3 wywiad z dyrygentką be keen to familiar background, hard work , varieties of role.
Mam prośbę. Czy mogłabyś napisać odpowiedzi, które pamiętasz, albo przynajmniej podać tematykę poszczególnych części? Będę Ci bardzo wdzięczna.
cze jestem tu nowy sorki za wejscie mam pytanie kto mi przetłumaczy - Eating out ? b.proszę i zgóry dziekuję
Eating out to znaczy jedzenie poza domem, czyli na miescie w restauracjach czy fast foodach
niestety nie pamietam ich na tyle dobrze...ale mam problem - powiedzcie mi co jesli nie zakodowalam swojego nr na answer sheet ( tzn nie poolorowalam tych kratek pod wydrukowanym numerem) - do teraz nie jestem pewna czy to TRZEBA bylo zrobic i czy beda sprawdzac moj answer sheet.... pomozcie bo sie niepokoje:||||
nie martw sie o kodowanie tych numerkow. ja sie zapytalam na poczatku egzaminu czy trzeba to zrobic i egzaminator powiedzial ze nie :) wiec luz. a co do listeningu to nie poszedl za dobrze... trudno bylo sie skupic i wylapac te wyrazy :/ ostatnie zadanie gdzie trzeba dobierac dwie odpowiedzi naraz do jednego przykladu tez nie nalezalo do latwych-bynajmniej dla mnie. niczego w sumie nie jestem pewna :/
moje odpowiedzi, nie patrzcie na kolejność : root, seeds, polar bear, light, tunnel, wolf, seals, manual labour, weather, vintage products, 40 min, base, personal service, a do zamkniętych już w kolejności : C C A D A C C B F C A A E D B F
a no i zapomniałam jeszcze o battaries i concentration
czyli powinno być seals czy seads, albo vintage parfum czy vintage products?
U mnie oil proportion -> concentration, vintage perfume -> vintage products (chyba to nie ma większego znaczenia) z partem 3 się zgadzam i jeszcze to co pamiętam z tej części w ostatnim pytaniu ( z kąd się wzięło zainteresowania bohaterki muzyką ) mam zaznaczone from passion (chyba c) tylko to mi pasowało bo tam było jeszcze cos z wychowaniem, nauką w przedszkolu i zachętą babci ale nic z pozostałych nie pasowało.
były obie odpowiedzi seals -> foki & seeds -> nasiona
ja miałam jakoś tak:
seals
wolf
seeds ale tam potem było flemings i fish to nie wiem co oni w końcu jedli
polar bear
tunels
batteries
w 2
base
po jakim czasie ten zapach się ulotnił?
spicy
manual labour
vintage products
concentrated
w part 3 to ostanie 3 same A mi wychodziły, więc nie wiem
a w part 4 nie pamiętam, ale jakieś głupoty ;)
kurde teraz patrze, że ja wpisałam 30 minutes ten zapach się ulotnił
ale przypomniało mi się jeszcze weather i personal services
Hej!! Ja też wpisałam 30 minutes i uważam, że to jest dobra odpowiedź, bo wsłuchiwałam się w nią b. dokładnie (zawsze mi się te dwie liczby mylą. Poza tym wydaje mi się, że oni pierwsze zobaczyli wilki, bo tam było "after landing" w pierwszym zdaniu, a foki to chyba widzieli jeszcze podczas lotu? A czy ktoś ma jak się nazywa największy obszar albo, pytanie wcześniejsze, gdzie mogą rosnąć roślinki (czy jakoś tak). To była chyba 3 i 4 luka do wpisania w 1 cześci.
Hej dopiero wrócilam!!! Było strasznie!!! Chyba mozna powiedzieć, że BANIA! Ale również miałam odp. 30min, wydawało sie to nawet logiczne,że perfumy gorszej jakości krócej wydzielają zapach :-) To samo co do wolfs, foki były podczas lotu...tak mi sie wydaje. A czy ktos wie co sie działo w ost części? part 4? Dotalna masakra!! Uważam, że choć rozumiało się cały tekst to trudno było wybrac poprawna odp. Ma ktoś może odp do part 3? Bo nią też nie jestem zachwycona :-p
Ale ludzie!! Głowa do góry!! Jeszcze mamy szansę zdać C.A.E (koleżanka zawaliła cały writing-40% i zdała na B)
ten obszar to mialbyc oasis z tego co pamietam.. ten czas to napisalam 13 min. ale chyba to mialobyc 30 :P; pamietacie moze odpowiedzic do 3 i 4 ? tzn. nie literki tylko konkretne odpowiedzi, te sprawily mi najwiecej trudnosci, 2 pierwsze zadanie nie byly takie zle ;)
mialam B
seals, wolf, oasis, bulb/root?, seeds/weeds?, tunnels, light, polar bera, batteries, base, 30 min, spicy, concentration, manual labour, personal service, weather, vintage products, c,c,a,d,a,c,h,b,f,c,a,coś z opóźnieniami, fitting work with other commitments, managing on a reduced income, b, za malo living space te testowe to tak mniej wiecej bo juz nie pamietam:>
P.m. i inni !!! jak mozecie to napiszcie co kryje sie za tymi literkami,plzzzzzz, bo ja konca nie pamietam jakich udzielalam odpowiedzi, jedynie troche kojarze miejsca zakreslania :>, kurcze od soboty minelo troche czasu, hihihi...
Kochani!!! Ogromna prośba: czy moglibyście napisać co mieliście na wersji B listeningu dzisiaj i jutro???

Podzielcie?? Proszę
Cze!Zdawal juz ktos moze listening w Krakowie?I jak wrazenia?
Co prawda nie pisałam w krakowie ale możesz podać co było i jakies podpowiedzi,please!
1. visiting arctic circle
2. perfumy
3. tekst o dyrygentce do wyboru a, b, c
4. piec osob opowiadajacych o swojej pracy - czesc 1. reasons czesc 2. problems
to byla wersja b w katowicach godz. 10.15
pamiętacie może coś więcej?
1.polar circle 2.perfumy 3. dyrygnetka 4.MASAKRA!!!! dopasowac powod podjecia nowej pracy z problemami jakie napotkali w pracy... meeeeeeeeeeeega belkot. powodzenia!!
hej wszystkim! właśnie wrociłam z listeningu. miałam test B... ogolnie jakos to poszło ale co do czwartej czesci jakos nie jestem przekonana:/ mam nadzieje ze pozostałe czesci bede spoko. pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |

»

FCE - sesja letnia 2005