listening wersja B

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
uff... troche mi ulzyło, bo czytam te odpowiedzi, i sporo mam podobnych ;) ale nie radziałbym sie nikomu zupelnie sugerowac tymi odpowiedziami stąd... bo w peirwszym listeningu, to ja zaznaczyłam, ze najpierw zobaczyli wilki, a potem , jak juz mialo byc po lądowaniu, to w ogóle co innego ..... no ale nic, powodzonka wsyztskim ;-)
mialam listaning wczoraj w krakowie. zgadzam sie ze pyt. 4 to byla masakra wypowiedz tych pieciu osob o swojej pracy to byl naprawde belkot siedzialam w dodatku tuz pod glosnikiem...wiec wszystko mi sie rozmylo... - loteria. wiec nawet nie moge podac sugerowanych odpowiedzi
radze skupic sie na tym zadaniu zwlaszcza ze obie czesci sa bardziej rozbudowane (tzn nie np. tylko odgadnac profesje)
czesci 1-3 zgadzam sie z przedmowcami
uwazam ze najpierw zobaczyli seals (mimo ze byli jeszcze w powietrzu)
potem wolf (widziany z oddali) sugerowalam sie jeszcze l.mn.w 1pyt, wiec seals (byla mowa tylko o1 wilku) slyszalam tez chyba caribu (???)
ponadto: oasis, seeds, ....nie pamietam.....
hints - nie wiem czy te zaspy to byl wyglad gor, czy byly przed namiotem ?
3) familiar background/ creating characters/...
co do ostatn. pyt. z dyrygentka tez mi tylko pasowalo passion, bo nie zrobila tego dla babci i w ogole rodzina zauwazyla ze sie interesuje muzyka bo zaczela brzdakac na pianinie ktore stalo u babci
miałam podobne odpowiedzi w wersji B do pytań zamkniętych, ale jestem przerażona i obrażona i zaniepokojona bo troszkę strzelałam, dlatego utwierdź mnie że jesteś pewien chociaż początku i końca tego co napisałeś bo mam pierwsze 5 identycznie
bardzo sie ciesze ze wiekszość odp w part 1 sie zgadza ale ciagle nie jestem pewna takiego pytanka o Arctic Poppy coś tam, czy ktos moze napisac o co tam w ogole chodzilo i jaka byla odpowiedz???
w p1 na pewno bylo seeds, bo pytanie bylo o majority of, a pozostale byly juz w mniejszosci.
W part 3 tez same A mi na koncu wychodzily wiec myslalam ze moze cos zle wpisuje ale dobrze wiedziec, ze to nie tylko u mnie tak bylo.
A mnie sie wydaje ze ten zapach to jednak po 30 a nie po 40 minutach sie ulotnil, ale thirty i fourty bardzo latwo jest pomylic w czasie sluchania.
Fajnie by bylo gdyby Cambridge wywieszał na necie odpowiedzi z kazdej czesci (oczywiscie po skonczeniu egzaminu w calym kraju;)), przynajmniej byloby mniej stresu do sierpnia, to w koncu 540 zl bylo!
ja zdawalam w Anglii wersje B

mialam: seals, wolf, tunnels, polar bear, very light, seeds, batteries, weather fluctuation, oasis

Cz 2 base, 30 minutes, personal service, spicy, vintage products, concetrations

Cz 3 troche zawalilam, ale moje dwie pierwsze odpowiedzi to tez c, c. W ostatnim naprawde nie wiedzialam co odpowiedziec, czy grala na pianinie dla babci, czy z pasji? Wiekszosc ludzi zaznaczyla z pasje, ale sposob w jaki ona o tym opowiadala wcale nie wskazywal na zadna pasje. W koncu ona stwierdzila, ze ona sama nie wie skad to sie wzielo, wiec zaznaczylam - szkole.

Cz 4

reduced income, delays, small living space, hobby, childhood dream, to travel more, family expectations. I tyle co pamietam
ten obszar to była chyba oasis a z roślinką to chodziło o jej największą część, czyli root
to Arctic Poppy to było drzewo i chodziło o jego największą część - root
myślicie że przy tych perfumach personal advice przejdzie??
a co do pianina to ja napisałam, że od najmłodszych lat - pasja, bo w tej reszcie coś tam mi nie pasowało
je taime mon amour je taime
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

»

FCE - sesja letnia 2005