co na writingu i speakingu

Temat przeniesiony do archwium.
witam! czy ktos moze sie podzielic tym co bylo na writingu i speakingu w sesji letniej??? baaaaaardzo prosze. Pozdrawiam wszystkich :)
Ze speakingu to niewiele już pamietam. Miałam dwa obrazki to porównania: facet łowiący ryby i dziewczyna która się uczyła. Miałam odpowiedzieć na pytanie którą z tych czynności lepiej wykonywać samemu a którą w grupie. Poza tym miałam pytania: co denerwuje mnie w W-wie, jak spędzam wakacje, czego będę szukać w najbliższej przyszłości, w jakim innym kraju chciałabym mieszkać, jak będę spędzać moje następne urodziny, czy z wiekiem zmienia się sposób spędzania wakacji... i reszty nie pamiętam. Jeśli chodzi o zadanie wspólne, to musieliśmy gadać o kilku rysunkach przedstawiających kajakarstwo, wspinaczkę po górach, koncert, winobranie, jakieś miasto i powiedzieć czego mozna się nauczyć z tych czynności, a co jest bezużyteczne czy coś w tym stylu.
Jeśli chodzi o writing to był list nieformalny, gdzie nasz koleżka zapisał się na jakiś kurs sztuki i miał za zadanie nas narysować, prosił o pomoc, trzeba było wybrać miejsce do rysowania (np. w domu lub ogrodzie), opisać je i wybrać jakąś specjalną rzecz do uwiecznienia na tym obrazie. W II części do wyboru: podanie o pracę, story (miało zaczynać i kończyć się słowami: "Tania??? była bardzo podekscytowana że wygrała nagrodę") i artykuł na temat najlepszego miejsca na wakacje. Ale się rozpisałam. Mam nadzieję że pomogłam? Pozdrawiam
Sorki! chyba się pomyliłam, bo przecież chodziło ci o CAE. No cóż, nie dorastam Ci do pięt :-)
writing był dość łatwy, mam nadzieję że nie nad wyrast to piszę, pisałem aport o zmianie sposobu żywienia w polsce i 'letter of complains' do dyr linii lotniczych byłem zaskoczony że tak z górki, ale wyników jeszce nie znam... speaking myslę że też nie był trudny, ale myślę że tu ma sporo do powiedzenia stres i doświadczenie w zdawaniu egzaminów wykładowo w języku angielskim, zaskoczył mnie reading, nie wyrobiłem się z ostatanim zadaniem - wygląda że źle zaplanowałem.... ale ogólnie na + pozdrawiam Cię serdecznie
hej! a pamietasz moze dokladniej co bylo na speakingu i jakie w 2 czesci byly writingi?? bo rozumiem ze report byl obowiazkowy. pozdrawiam :)
to list był obowiązkowy. Szczerze mówiac tomiał on przybrać formę raportu. Bo mieliśmy ocenić 'improvements' które lionie lotnicze wprowadziły. A były złe i dobre strony tego wiec nie można napisac że jest to letterof complaint.
Jako drugie pisanie wybrałam raporto jedzeniu w polsce i jak nawyki żywieniowezmieniły sięw ciągu ostatnich lat. Ten raportbył torsdzkę dziwny bo pisało się go do kolegi - czyli narzyca raczej styl nieformalny.

A speaking jeszcze przede mną - trzymać kciuki !
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę