Czy ktoś zna tą książke?

Temat przeniesiony do archwium.
Musze się zacząc uczyc do cae. Zaopatrzyłam się już w Vince'a, ale znalazłam jeszcze cos takiego. Czy ktos zna tą książkę? English Vocabulary in Use Advanced Michael McCarthy and Felicity O'Dell Podaje tez link z okładką http://uk.cambridge.org/elt/grammarandvocab/224184/31816/
Może się z niej uczy albo uczył, czy warto ja kupić? Chciałabym troche słówek poznac, tak wymysliłam ze może sie nada. Prosze o jakies opinie. Dzieki.
witam:) nie do konca odpowiem na twe pytanie ale tez chce polecic ci ksiazke:) ja wprawdzie nie przystepowalam jeszcze do examu cae ale korzystalam z GRAMAR AND VOCABULARY FOR CAMBRIDGE ADVANCED AND PROFICIENCY by RICHARD SIDE & GUY WELLMAN naprawde fantastyczna ksiazka:) choc nie za latwa;-p ale polecam bo oprocz nacisku na gramatyke na niesamowite ilosci slowek! mozna sie z niej nauczyc ogromnych rzeszy wyrazen! i to tych z najwyzszej polki:D warto zaopatrzec sie w to wydanie z dopiskiem "fully updated for the revised cpe" bo ma wiele ciekawych cwieczen. ksiazka ma of course klucz odpowiedzi i sparawdzajace examy:)
goraco ploecam:)
pozdrawiam i zycze powodzenia w zglebianiu jezyka i pomyslnych examinow:)
ps. ta book o ktora ty pytasz kiedys moj sor polecal i wydaje mi sie ze ja nawet przegladalam ale niestety nic nie potrafie o niej powiedziec...
Ja mam tę książkę. Myślę, że warto ją kupić dla własnego rozwoju, niekoniecznie do CAE. Poziom określiłabym jako "very advanced", myślę że do CAE/CPE wystarczyłoby przestudiować "Vocabulary in Use upper-intermediate" (które moim zdaniem jest na poziomie advanced). Pytanie, czy będziesz miała tyle cierpliwości, żeby ją rozdział po rozdziale przestudiować.
A jeżeli chodzi o poznawanie słownictwa, to nic nie przebije czytania. Ja mam taką teorię, że lepiej przeczytać jedną książkę pięć razy niż pięć książek raz - i koniecznie, ale to koniecznie musi to być książka ciekawa. Słówka, zwroty, całe zdania wchodzą wtedy same do głowy.
Polecam:
Pride and Prejudice (Jane Austen, można ściągnąć za darmo z sieci np ze strony Project Gutenberg)
If only they could talk (James Herriott, śliczne i przezabawne historyjki z życia wiejskiego weterynarza)
Hobbit Tolkiena (Władca Pierścieni jest trudniejszy, Hobbit dość łatwy)
seria o Ani L.M. Montgomery (też za darmo w sieci, po angielsku czyta się lepiej niż po polsku, polskie tłumaczenie jest wyjątkowo infantylne i sentymentalne)

Pozdrawiam
Magda
Dzieki serdecznie za wpisy. Zastanowie się jeszcze i zaczynam powtórki bo chce zdawac w grudniu 2005. Jesli chodzi o wtrwałośc i cierpliwośc w nauce to mnie uczono że tylko robienie systematycznie w kółko ćwiczeń daje jakąs wiedzę. Zreszta przebrnęłam przez zadania Martineta a do tego naprawde trzeba miec cierpliwośc.
Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego w nowym roku.
Magde, a możnaby od ciebie te książkę pożyczyć na ksero? Albo czy mogłabys mi skserować, a ja oddam kase co do grosza? Gdzie mieszkasz? Odezwij sie!

« 

Inne

»

Szkoły językowe