Vince "ADVANCED LANGUAGE PRACTICE"-warto?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 43
poprzednia |
Zastanawiam się, czy kupić książkę M. Vince'a "Advanced Language Practice". Możecie mi pomóc?Interesuje mnie książka, która w jakiś sposób rozwinie moją ogólną znajomość języka angielskiego (słownictwo i gramatyka) na poziomie Upper-Intermediate- Advanced-Proficiency. Jeżeli macie jakieś inne książki godne plecenia- piszcie! Może być książka tylko o gramatyce. POMÓŻCIE MI WYBRAĆ, BO NIE DAM SOBIE RADY!
Cytując Stachurę: Bardzo to warto!
Książka jest na prawde bardzo wartościowa, bardzo dobrze (tzn przystepnie i w ciekawy sposób) przedstawia poszczególne zagadnienia. Jest na poziomie raczej advanced, do niżeszego poziomu proponuję English Grammar in Use Raymonda Murphy`ego. O obu książkach moge powiedziec same dobre rzeczy!
a ja mam vienc'a i jakos nie bardzo... bardzo uboga egzymplifikacja (1,2 przyklady) na podstawie których to wyjaśnień nie potrafie zrobić ćwiczeń (a może jestem debilem? jak zrobie cwiczenia zle,to sprawdzam z kluczem,ucze sie klucza na pamiec i wtedy robie - oczywiscie te co samodzielnie nie potrafie - nie wiem czy top dobry sposob???)
ale za to fajne cwiczenia, bardzo roznorodne
A ja uwielbiam te ksiazke i goraco polecam:)
Bardzo dziękuję za wasze porady. Zdecydowałam się już:) Oczywiście, kupię Vince'a:) Jeszcze raz: thank you very much:)))!!!
Kup, na pewno nie będziesz żałować!
Jeszcze jedno pytanie: Co sądzicie o "Grammar and vocabulary for Cambridge Advanced and profifciency"?Z góry dzięki za odpowiedź:)
Ja polecam.
Ale....wejdź w "Podręczniki" (zakładka na górzy), potem kliknij w wydawnictwo Longman, potem w ten podręcznik, a potem poczytaj komentarze:)) - całkiem sporo.
Z tej kśiążki korzysta się na 3 roku lingw.stos., więc chyba jest ok....albo lingwistyka jest do niczego;)
Vince jest super!!! Bierz go...tylko troszkę mogliby lepiej zlepić tę książkę, bo troszkę nie wygodnie się w niej pisze. Pozdrawiam
Dziękuję za wasze porady!Czekam na więcej:)))!
Znam ksiazke Vince'a i uwazam, ze jest to doskonala pozycja; jezeli chodzi o gramatyke i slownictwo to jak dla mnie jedna z najlepszych na rynku. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Nie jest tajemnica, ze zeby dostac sie na lingwistyke trzeba znac angielski mniej wiecej na poziomie mocnego CAE czy nawet pre-CPE, a dotego miec duuuuuzo szczescia, zeby przebic sie przez ogrom kandydatow. Co sie wiec robi na pierwszych dwoch latach tejze wlasnie lingwistyki, skoro dopiero na trzecim roku przerabia sie cwiczenia z ksiazki, z ktorej wielu ludzi przygotowuje sie do egzaminu CAE?
Nie kupiłam Vince'a. Zmieniłam zdanie po przejrzeniu tej książki. Bardziej za to przypadła mi do gustu "Advanced grammar in use" Martina Hewingsa.
Kupiłam ją wczoraj i bardzo mi się podoba. Przymierzam się teraz do kupna
"Advanced vocabulary in use"...:) Dziękuję za wasze rady!!!Czy ktoś może korzysta z tych książek???
A moglabys podac wydawnictwo tej ksiazki, ktora kupilas (mam na mysli Hewginsa)? I jak mozesz to opisz prosze jak wyglada okladka - bede wdzieczna.
I dlaczego bardziej Ci sie spodobala niz Vince?
Hewings jest wydawnictwa Cambridge, bardzo lubię tą książkę bo wszystko jest ciekawie i jasno wytłumaczone, minusem są za to ćwiczenia, które sprawdzaja zazwyczaj znajomość np. tylko 2 czasów albo konstrukcji gramatycznych.
Vince ma duzo ciekawsze ćwiczenia, natomiast nie za bardzo podoba mi sie wyjasnianie tych wszystkich struktur gramatycznych itp.

Co do słownictwo to również polecam Advanced Vocabulary in Use, bardzo duzo słowek i przyjemnie sie z niej uczy :)

pozdrawiam :)
Vince według mnie jest jedną z najlepszych książek (wszystkie poziomy) do gramatyki. Ze szczerym sercem mogę też polecić Advanced Learner's Grammar, wyd. Longman. Dużo przykładów, dobrze wyjaśnione. Może podejście nieco akademickie (trochę teorii, pojęć, które nei przydają się na CAE), ale ogólnie warto zajrzeć.
Warto.
Ja akurat nie mam całej tej książki, ale parę kser z niej i już to pozwoliło mi się 'zorientować w sytuacji'. Jak sam tytuł wskazuje, to książka, której zadaniem jest nauczenie angielskiego na poziomie zaawansowanym w praktyce. I świetnie to autorowi wyszło. Wiele wyrażeń, które w praktyce bardzo się przydają i przejrzystość materiału, poza tym łatwo zapamiętuje się słówka.
Książka na poziomie i ogólnie bardzo, bardzo dobra, ale niektóre ćwiczenia nieco nudne. No, ale w końcu autor też człowiek:) i nie wszystko musi mu wyjść idealnie.
Vince advanced na trzecim roku lingwistyki???????? Ja uzywalam go na pierwszym... i czasem na drugim.
U nas (UAM) był kiedyś tylko na pierwszym - i to jako uzupełnienie.
Mam pytanko. czy w tej książce ("Advanced Language Practice") są zamieszczone odpowiedzi czy trzeba kupowac jakies teacher's booki ????
nie wiem czye wszystkie mają odpowiedzi , ale ja mam wersję z kluczem więc żeby sprawdzić ćwiczenia muszę tylko przewrócić na koniec książki. pozdrawiam
są ksiązki z kluczem (trochę droższe) i bez - jak kupujesz, albo zamawiasz to musisz powiedzieć jaką chcesz
mam pytanie tak trochę nie na temat.
Czy ma ktośc może Advanced LAnguage Practice w wersji elektronicznej tzn w pdf? Bardzo mi zależy na tej książce, a nie mam na nią kasy. Mogę się zrewanżować innymi e-bookami(testy CAE CPE i inne różne).
Przyłączam się do prośby Pasażerki :) U mnie też krucho z kasą. Odwdzięczę się jakoś :) pozdrowionka
Ksiażka ta jesz bardzo wartościowa. Jestem a drugim roku filologii angielskiej i nie dość,że jest bardzo przydatna na ćwiczeniach z gramatyki praktycznej, to na dodatek używam jej jako materiał na korepetycje. Książka jest napisana w sposób przystępny i nie mam jej nic do zarzucenia.
"Czy jestem debilem?" odp: chyba raczej tak, kto uczy sie klucza do gramatyki na pamiec, robisz to dla stopnia czy wyniku z testu...? a MOZE JESZCZ NIE OPANOWALES ZNAJOMOSCI JEZYKA ANG I JEGO SYSTEMU ABY KORZYSTAC Z TEJ KSIAZKI... Ja sadzilem ze ludzie inteligentni ucza sie jezyka dla siebie a szczegolnie jezeli zagladaja na witryny poswiecone nauce jezyka obcego!!! Ksiazka Vince'a jest rewelacyjnym zrodlem cwiczen gramatyki na poziomie advanced i wyzszym, przeciekawe i roznorodne cwiczenia zarowno gramatyczne jak i vocab. Co do wyjasnien i opisow zagadnien gramatycznych w samym tytule jest zawarta informacja dla osoby siegajacej po to zrodlo - mianowicie ADVANCED!!! co to znaczy?/ - jest to ksiazka dla osob juz posiadajacych pewna wiedze na temat gramatyki, systemu jezyka angielskiego a nie dla uczniow szukajacych wyjasnien co do podstaw gramatyki angielskiej, poza tym jest napisana tylko w jezyku ang!!!
Mysle ze wiecej nie musze juz pisac, ksiazka jest Warta zakupu za kazde niemal pieniadze, jako nauczyciel ang z zamilowania SZCZERZE POLECAM!!!
Ja z dcałą odpowiedzialnością tę książkę poleccam. Korzystałam z niej w liceum i na studiach. Cwiczenia na gramatykę i słownictwo są różnorodne co ważne niebanalne.
Powiedzcie mi jeszcze, w której książce jest bardziej zaawansowane słownictwo? W "Advanced Language practice" czy w "English vocabulary in use. Advanced"?Jakie inne książki polecacie do nauki słownictwa?
Ta druga jest zdecydowanie lepsza.
Ksiązka ta jest doskonała, korzystałam z niej na 1 i 2 roku anglistyki. Gooraco polecam :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 43
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę