LUDZIE

Temat przeniesiony do archwium.
Ludzie. Pomóżcie!!:D. Wiem, że o podręcznikach była mowa. Ale nie do końca o to mi chodzi. Skad wziąć klucze odp. do książek??? Przerobiłem FCE GOLDA sam ale mam tego dosyć już troszkę. Gdzie je znaleźć? Szukam książki do CAE, ale nigdzie nie ma odpowiedzi. A teacher\'s booków można TYLKO sprzedawać wylegitymowanym NAUCZYCIELOM. I tu jestem w taaaaakiej kropce. Co o tym sądzicie? Jak je znaleźć? Pozdrawiam
Thee, a przez Internet nie mozna?
Waterstones sprzedaja i nawet dostarczaja poza UK (www.waterstones.co.uk), ISBN: [tel]jesli to TA ksiazka - placic mozna karta przez Internet. Ale w PL chyba tez mozna na necie ja znalezc...
pierwsze słyszę,żeby teacher s books można było kupować tylko za okazaniem legitymacji nauczycielskiej. Ja do każdej książki,którą używałam kupowałam teacher s book i nikt o żadną legitymację mnie nie pytał, a nauczycielem nie jestem.Chyba nie sprawdziłaś tego dobrze idź do pierwszej lepszej księgarni i kup teacher s nic łatwiejszego
Byłem w księgarni językowej i odpowiedzieli mi, że muszę być nauczycielem. Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, czy w teacher\'s bookach będzie klucz czy już rozwiązane zadania? Hmmm
Chodzi o to, czy w teacher\'s
>bookach będzie klucz czy już rozwiązane zadania? Hmmm

a czym sie rozni klucz od rozwiazanego zadania?
Właśnie. Bo jeśli jest zadanie z lukami, to ktoś plotkę puścił, iż te luki są już wypełnione w teacherach. No a jeśli chcę się z niej uczyć, to te luki puste powinny być, a odpowiedzi gdzieś obok. Sorry za małe zamieszanie:):).

Pozdrawiam
jesli chodzi o serie golda to znam Advanced i tam w teachers book jest klucz do ksiazki ucznia czyli jest on osobno na koncu ksiazki, natomiast jesli ksiazka jest overprinted to znaczy ze odpowiedzi sa w teachers book nadrukowane. Wiekszosc dobrych serii ma zarowno course book bez odpowiedzi ale tez self study i takich ksiazek szukaj jesli chcesz uczyc sie sam np Objective CAE jest w weresji self study, poza tym w wydanictwie express publishing do niektorych ksiazek mozesz kupic klucz za 9 zl.
Dzięki wielki!!!! Pozdrawiam
W zasadzie w każdej książce nauczyciela masz wszystko rozwiązane ,jeżeli nie ma do końca rozwiązania to napewno masz wskazówkę na czym się wzorować i jak to zrobić .Jeżeli uczysz się sam to jest wskazane by mieć taki podręcznik ,chociaż czasem na zajęciach kiepscy wykładowcy polecają korzystać z tych podręczników by nie \"musieli \" do tego wracać .Pozdrawiam i życzę wytrwałości .
Temat przeniesiony do archwium.