JEZYK POLSKI DLA OBCOKRAJOWCOW

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich,

mam wielka prosbe - czy ktos sie moze orientuje jak mozna zdobyc uprawnienia do nauczania jezyka polskiego jako obcego? - jakies kursy, a najlepiej studia podyplomowe. Czy sa organizowane moze gdzies w Warszawie?

Ja koncze teraz 4 rok germanistyki, mam juz licencjat, zdaje teraz fce i ucze sie francuskiego i rosyjskiego. W tym roku bede miec tez ukonczony kurs pedagogiczny (nauczania jezyka niemieckiego jako obcego). Czego jeszcze barakuje, aby zdobyc te uprawnienia?

Prosze o odpowiedz osoby wtajemniczone, bede bardzo wdzieczna :)
Studiując polonistyke mozesz wybrac sobie specjalizacje \"nauczanie jezyka polskiego jako obcego\" tyle ze musisz miec srednią z okreslonych przedmiotów conajmniej 4,5. A jak jest na innych kierunkach nie mam pojecia
Pytanie do kobiety-niecodziennej: tak jest na polonistyce UW? Czyli sama polonistyka + uprawnienia metodyczne nie wystarczą? Studiuję filologię polską i chciałabym zdobyć odpowiednie kwalifikacje w tym kierunku, ale u mnie (UAM) takiej specjalności nie ma. Pozostają tylko podyplomowe?
Tak, na Uni. Warszawskim mozna zrobic taką spechalizacje. Ale z języka obcego trzeba miec conajmniej 4,5 poza tym w pierwszej kolejnosci przyjmowane sa osoby z certyfikatami (im \'wyzszy\' tym lepiej) Mysle ze masz certyfikat wiec nie bedziesz miala wiekszego problemu. Chetnych jak zwykle jest duzo a miejsc mało i to jest minusem
Polonistyka + uprawnienia metodyczne nie wystarczaja, gdyz wymagana jest conajmniej dobra znajomosc jezyka a juz lepiej dwóch
Pozdrawiam
dzieki za informacje,
czy na UW sa studia podyplomowe w tym kierunku?
Nie wiem jak dokladnie jest na UW., moja kolezanka tam konczyła polonistyke i dlatego sie troche orientuje w tej sprawie ale czy mozna na podyplomowych nie mam pojecia....
Temat przeniesiony do archwium.

»

CAE