GOLD CAE

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!!!

Czy mógłby mi ktoś podać odpowiedzi(są mi bardzo potrzebne) do readingu z CAE GOLDA z UNITU 2 ze strony 24? Zadanie 2? z pewnością ktoś z Was korzysta z tej ksiązki. Dzięki z góry
Jakby co to jest english in use, a nie reading:
1 D, 2 I, 3 B, 4 G, 5 A, 6 E.
Wieeeeelkie dzięki!!!

Rzeczywiście : English In Use - mój błąd.

Pozdrawiam
A ma ktoś moze odpowiedzi do zadania 1 na stronie 36? Chodzi o kolokacje.... Oczywiście chodzi o CAE Golda....

Pozdrawiam
Hej!

Mam pytanie do posiadaczy książki CAE Gold z odpowiedziami. Czy moglibyście zeskanować wszystkie odpowiedzi i przesłać mi na maila? Wiem ze to kłopotliwe ale nawet nie wiedziałem że Gold jest też z odpowiedziami i teraz źle mi sie pracuje z ta książką. Możemy nawet sie umowic ze zaplace np. 10zł za to? Błagam pomóżcie!!!
Cos sie znajdzie:

1 c 2 c 3 b 4 a 5 b 6 c 7 c 8 a 9 c 10 a
compound adjectives (p.26 CAE Gold):
1c, 2c, 3b, 4a, 5b, 6c, 7c, 8a, 9b, 10a
No więc --- od kiedy GOLD jest z odpowiedziami??? Jeśli już byście skanowali, to też poproszę: [email]

Poważnie GOLD jest z odpowiedziami???

PS. Dzięki za odzew...ciężko się pracuje bez odpowiedzi, a w wakacje nauczyciela znaleźć ciężko...

Pozdrawiam
nie spotkałam GOLDa z odpowiedziami.. to z teacher\'s book.
Odbiegnę trochę od tematu. Jak ci się podoba GOLD? Może miałeś(aś) sytczność także z GOLDEM FCE? Masz jakieś zdanie na ich temat (golda CAE i FCE)? Tak z ciekawości pytam.....
prawdę mówiąc, to dopiero wczoraj zabrałam się za pierwsze ćwiczenia z GOLDa CAE.. wcześniej nie było jakoś czasu.. sesja..
Nie miałam do czynienia z GOLDem FCE, a ten (CAE) całkiem mi sie podoba, choć muszę przyznać, że ciekawsza wydaje mi się książka Focus on Advanced English CAE (Sue O\'Connell).. ale ją już prawie przerobiłam.. i chciałam jakąs nową książkę zacząć..
Pozdrawiam.
Ewa
Ja tez nie spotkalam.
No cóz ja też nie spotkałem Golda z odpowiedziami ale wysnulem takie przypuszczenie na podstawie tego forum (teraz wiem że niesłuszne). Przepraszam za zamieszanie. Ale to nie zmienia faktu ze nadal jestem zainteresowany nabyciem skanu albo ksera (ktore mozna wyslac poczta) odpowiedzi z teacher`s book Gold CAE. PROSZĘ O ROZWAŻENIE MOJEJ PROPOZYCJI:)
heh ja tez mam golda CAE ... no nic powim tyle ze jest ciezko z ta ksiazka... enterprise byl latwiejszy ;-) a wlasnie mam pytanko czy wszyscy ktorzy macie GOLDA CAE chodzicie do dwujezycznej moze? rocznik 86? jak tam u was z ang?
ja nie chodzę do dwujęzycznej....
Prawda jest jedna - szkoła cię nie nauczy - musisz to zrobić sam w domu. Tylko ciężka praca samemu może dać dobre wyniki ---> za mało godzin w szkole, za duże grupy, często niekompetentni nauczyciele. Taka jest smutna prawda...

PS. W szkole korzystam z Enterprise Plus - pre-intermediate
no wlasnie i to jest najgorsze chodzenie do szkoly podczas gdy nic nas nie uczy ...tylko czas sie tam marnuje :/ no moze poza ta przyjemnoscia ze spotykamy sie ze znajomymi ;-) beznadziejna buda! jestem w ostatniej klasie i teraz musze sie wszytskiego uczyc sama... miodzio...wiec sajonara wakacje ... smutna i psychiczna prawda
Właśnie.....i tak do końca nie wiadomo czego się spodziewać po nowej maturze...Ehh, ciężkie życie rocznika \'86..tak tak....wszystkie roczniki poniżej 86 powinny docenić nasz trud:))))

Pozdrawiam, i życzę wytrwałości!!!
i ja pozdrawiam ;-) ciesze sie zenie jestem sama w takim toku myslenia ze w wakacje trzeba sie uczyc ... ufff... no ale mysl ze jedne wakacje rycia pozwola mi sie mooooze dostac na jakies porzadne studia mnie pociesza i napelnia nadzieja ze w przyszle wakacje bede mogla to oblac!! oby wszytsko poszlo dobrze !! pozdrawiam goraco ,bo pogoda w te wakacje tez nie dopisuje ... hehe ;-)
do e:) i KRU!!! Jeżeli możecie zeskanować odpowiedzi do CAE Gold albo skserować i wysłać to proszę pomóżcie mi!!!. Mogę zapłacić jak już pisałem wcześniej np. 10 zł. Oczekujacy pomocy i w razie jej udzielania wdzięczny dozgonnie pozdrawiam!
Jest GOLD z odpowiedziami, właśnie kilka dni temu nabyłam taką wersję i nie chodzi o TEACHER\'S BOOK.
Brrr...jak ja kupowałem to sprzedawca był święcie przekonany, iż nie ma z odpowiedziami. I do tego nie chciał mi sprzedać Teacher\'s Booka:/

Pozdrawiam
..owszem, istnieje Gold z odpowiedziami...
ale EXAM MAXIMISER - czyli coś w rodzaju ćwiczeń do książki Gold Coursbook.
William, spójrz na okładkę Coursebook - wypisane są tam wszystkie składniki \'Goldów\'.. i nie ma opcji Coursebook with key..
Nie sądzę, żeby istniała książka COURSEBOOK Gold z odpowiedziami.. niestety..
Skoro Longman wyprodukował osobną książkę (czyli Teacher\'s book), która głównie składa się z odpowiedzi.. to małe szanse, żę dołączy odpowiedzi do Coursebook..

Pozdrawiam
Także wydaje mi się, że nie ma. Może Dorota napisze jeszcze coś więcej. Czy to na pewno był Coursebook?
z tego co mi wiadomo odpowiedzi do CAE GOLDA zajmują około 100 stron, więc nie sądzę aby ktoś to zeskanował...jedynym wyjściem wydaje się zakup teacher booka...
what a spectacle z golda cae ma ktos odpowiedzi ? :) musze sie sprawdzic proszee
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2004

»

FCE - sesja letnia 2004

Zostaw uwagę