jakie gazety i programy?

Temat przeniesiony do archwium.
witam
Znacie jakies ciekawe programy tv brytyjskie z bardziej zaawansownaym slownictem? ewntualnie jakies audycje z bbc? ktore gazety polecacie? Chce zdawac CAE w grudniu, a bez czytania bardziej skomplikowanych artykulow kiepsko to widze...ogladajac angielskie seriale raczej sie nie naczue 'lepszego' slownictwa. takze jak zancie ciekawe programy itp to wpisujcie je tutaj.

z gory dzieki

pozdr
hciałabym odswieżyć temat:) Z tym, że chciałabym się przede wszystkim o gazety zapytać. Bo wbrew pozorom mojego kolegę w zeszłym roku uratowało na CAE to, ze oglądał "przyjaciół" bez napisów bo na listeningu miał jakąś część o zamawianiu drinków i mial właśnie potoczna angielszczyznę.
Więc jakie gazety polecacie? Albo jakie strony?
CHciałabym... zjadło mi "c" na poczatku...:D
To już chyba zależy od czytelnika, co lubi. Ja np. czytam National Geographic, Hot english, Popular Science, Elle Decor, Time Magazine, T3, VIVmag etc.
zdecydowanie polecam Guardian, The Independent, http://www.economist.com/ (dostępne również w wersji audio), The Times. No i oczywiście BBC (www.bbc.co.uk)

powodzenia :)
Popieram The Guradian, BBC, The Economist, The Times a nie gazetki dla licealistów typu English Very Easy. Do tego egzaminu masz znać angielszczyznę jak ludzie wykształceni więc warto czytać prasę ale z dobrą, ambitną publicystyką.

www.guardian.co.uk - szczerze polecam
Jeśli interesuje Cię nauka można czytać Nature,New Scientist i anglojęzyczny odpowiednik Świata Nauki.
Gdybym miała wskazać gazety, z których nauczyć się można najwięcej nowego słownictwa to byłby to The Economist i The Guardian.
Przepraszam za literówkę na początku, oczywiście chodziło o The Guardian.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Praca za granicą