Nie-polska Wielka Brytania.Help :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam:),
Poszukuję miasta w Wielkiej Brytanii tudzież Irlandii,gdzie udałoby mi się znaleźć pracę,porozmawiać po angielsku i gdzie co druga napotkana osoba nie byłaby z Polski.Zna ktoś może takie miejsce?:D Moje pytanie może się wydać śmieszne ale jest ono niestety poparte osobistymi doświadczeniami.W zeszłym roku byłam przez 3 miesiące w Dublinie i szczerze mówiąc,czułam się jakbym nie wyjeżdżała z Polski...W tym roku też planuję wyjechać na wakacje,zastanawiam się nad Szkocją.Praca jest kwestią drugorzędną,najważniejsze,żeby była i pozwoliła mi sie utrzymać.Najbardziej zależy mi na kontakcie z "prawdziwym"angielskim.Wiem,że najlepszym rozwiązaniem byłaby praca w charakterze au pair ale to mnie jakoś nie pociąga.Dlatego właśnie proszę was o pomoc:).Pozdrawiam
ja jade na au pair do Irlandii Północnej, ale tam też chyba duzo Polaków, choc jednak troche mniej. Mysle ze mniej Polaków jest w jakichs mniejszych miasteczkach, bo najwiecej to wiadomo Dublin i Londyn. Z reszta ktos doswiadczny niech sie wypowie :D
Wybieraj male miasteczka, zawsze jest kilku Polakow, ale nie az tylu zeby narzekac... ;-)