Mam inny certyfikat

Temat przeniesiony do archwium.
Zdawałam CAE w 1999 roku w Krakowie i mój certyfikat wygląda zupełnie inaczej niż ten, który można zobaczyć tutaj - jest sygnowany przez UCLES (University of Cambridge Local Examinations Syndicate).
Czy ktoś wie czym to się różni? Może ESOL zastąpiło UCLES? A może to zależy od miasta, w którym zdaje się egzamin?
nie zależy to od miasta zadawania, ale od roku w którym się zdawało, dany wzór certyfikatu obowiązuje na cały świat w danym roku zdawania,
a co do zmiany, to zmieniono niedawno wygląd i dołożono pasek z hologramem, żeby było go nieco trudniej podrobić.
Ale tak źle wcale nie wygląda,
choć ten starszy wg mnie jest nieco bardziej czytelny względem tego, jakiego egzaminu dotyczy, jest to po prostu nieco lepiej wyeksponowane.
No i jakoś tak nieco lepiej wygląda w ramce ;-)
Ale jesteś obtrzaskany! A z ilu lat wstecz wiesz jak wyglądają certyfikaty?
a nie powiem ;-)
bo nie uważam, żeby to była tu istotna informacja,
może na przykład... załóżmy, że robię ramki...
i klienci przychodzą z certyfikatami do oprawy, to się napatrzyłem i stąd wiem?
a może tylko żartuję.
ja mam FCe-on jest niebieski,
a CAE juz taki rozowy z hologramem:)
pozdrawiam:)
Zdawałam FCE w grudniu 2002- mój certyfikat jest taki sam jak CAE (grudzien 2003) czyli różowy z hologramem po prawej stronie. Dokładnie taki sam jak wzór na tej stronce:) Pozdrawiam.
Nie martw się! Ja zdawałem FCE w 1998, CAE w 1999 i obydwa te certyfikaty mam sygnowane przez UCLES. To na 100% to samo. Po prostu wzór się zmienia:)
Te starsze rzeczywiście dużo lepiej wyglądały;)
i co, Malarium, też masz w ramce wywieszone na ścianie w salonie ;-)?
hehehe Nie! Dopiero teraz profa sobie powieszę;) TYlko ten już nie będzie tak ładny:)
Ale z Ciebie tajemniczy gość ...
czyli, jesłi ja zdam Proofa a moj koleś FCE (podchodzimy obaj w zimie) to nasze certyficate beda sie rozinc tylko naglowkiem?!Bez sensu!Jak sie tyle za to placi, to powinno to chociaz jakos wygladac!!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę