telc

Temat przeniesiony do archwium.
hej szperalam ostatnio w internecie i znalazlam informacje o egzaminach telc czy ktos moglby mi powiedziec co to wlasciwie jest chodzi mi czy ktos zdawal takie egzaminy jak one wygladaja ucze sie angielskiego od dziecka nawet studiowalam anglistyke przez 2 lata ale niestety musialam wyjechac teraz wracam na jakis czas i chcialam wkoncu cos z ta wiedza zrobic bardzo prosze o pomoc z gory dzieki
Witam,
Ja zdawałem TELC B2 po kursie ktory wlasnie przygotowywal na ten poziom.
Te examiny sa podzielone wg europejskich kryteriów czyli A1, A2, B1, B2, C1, C2. Odpowiednikiem tych poziomow jest: B2 - FCE, C1- CAE, C2- CPE.
Osobiscie nie polecam tego examinu bo jest raczej nieznany. Ewentualnie możesz okazac sie nim tylko w Europie. Niby juz po B2 moża pracowac w instytucjach Unijnych ale jakos wątpie... Najlepiej sobie zajrzyj na ww.telc.pl tam masz przykładowe examiny. A jak masz jakieś pytania, to postaram sie na wszystkie odpowiedzieć :)

Ja bym wolał miec FCE niz ten TELC B2 bo jakos mi sie wydaje ze te Angielskie testy sa bardziej "angielskie" :D Mam nadzieje, ze mnie rozumiesz.
Pozdrawiam
dziekuje bardzo za odpowiedz juz myslalam ze sie nikt nie odezwie

»

Studia za granicą