Witam!
Zdawałam dzisiaj w Krakowie. Reading był dosyć trudny, szczególnie part1 ale to zawsze przynosiło mi trudności. Dotyczył 6letniego geniusza. part2 był łatwy - opowieść córki artysty, łatwe pytania. Part 3 o dziewczynie z dżungli - też proste moim zdaniem. Natomiast part4 był confusing. Było mnóstwo głupich pytań, nie wiadomo gdzie szukać odpowiedzi. U mnie było tylko jedno C, inni mówili, że mieli najwięcej C..cóż..
Writing - powiem banał... Pierwsza część list nieformalny do english-speaking friend. Part2: letter of application, composition (How has the internet changed people's lives?), story zaczynające się od Sue looked impatiently on the watch as she was in a crowded cafe" czy coś w tym stylu. Co do książek to było review i composition.
Use of english: part1 strasznie trudna dla mnie, tekst o materiale, z którego zrobione są domki w Afryce, o błoto chodziło... Nie pytajcie co zaznaczyłam, ja już nic nie pamiętam. Tekst z lukami nie trudny znowu o malarzu. Transformacje z look forward to, intention, bound, make out, case, spite... Word formation banalne, było między innymi utworzyć od: ground, drink, be, possible, consequent, consider, require... Wykreślanka..hmm trudno mi powiedzieć, okaże się jak kiedyś zobaczę prawidłowe odpowiedzi...
Pozdrawiam