FCE Warszawa i Kraków

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Mam prośbę do wszystkich zdających FCE latem 2008 w Warszawie i Krakowie....czy po egzaminie 10 czerwca moglibyscie podac na forum przykladowe odpowiedzi do usa (np transformacje) oczywiscie co zapamietacie i tematy writingu :) z gory dziekuje :)
Dolaczam sie do prosby :) btw to jak to jest? taki sam test bedzie 12.06 w krakowie i wawie jak 14.06 w innych miastach? czy pytania beda inne? najbardziej chodzi mi o transformacje, chociaz tematy wypracowan tez bylyby przydatne :)
Tak, proszę ja juz sie martwie bo bo listening i speaking poszedł mi średnio nie chce zawalić cz.pisemnej, prosze pomuszczie. Prosze piszących 10 czerwca o jakiekolwiek wskazówki, tematy writing.
jednak wydaje mi się, że są dwa zestawy. Przecież Anglicy wiedzą co to jest internet i róźnego typu fora i każdy mógłyby sprawdzić jaki był temat wypracowania, czy jakie przykłady transformacji.
Przecież nie chodzi o cheatowanie ;)
no chyba nie bardzo wiedza skoro ta sama wersja listeningu byla na 3 terminach, a ta cieniutka ksiazeczke z tematami i obrazkami do speakingu chyba kazdy juz zna na pamiec :)
>>>ksiazeczke z tematami i obrazkami do speakingu chyba kazdy juz zna na pamiec.
Moze i zna, ale to jest cos innego w domu sobie powtarzac, a przyjsc zdenerwowany odpowiadac na pytania. To nie jest to, ze nie wiesz czegos, tylko to, ze zawsze 'nerwy' swoje robia.
dziś zdawałam, w sumie nie było bardzo trudne. ale pytałam egzaminatorów jak to jest z tymi wersjami i powiedzieli że w sobote będzie co innego
JA NA MIEJSCU EGZAMINATORÓW TEŻ BYM MÓWIŁ ŻE W SOBOTĘ BĘDZIE CO INNEGO...
A MOŻESZ POWIEDZIEĆ JAKIE BYŁY TEMATY WRITINGU I CO BYŁO W TRANFORMACJACH (PARAFRAZACH)? Z GÓRY DZIĘKI:))
Witam!
Zdawałam dzisiaj w Krakowie. Reading był dosyć trudny, szczególnie part1 ale to zawsze przynosiło mi trudności. Dotyczył 6letniego geniusza. part2 był łatwy - opowieść córki artysty, łatwe pytania. Part 3 o dziewczynie z dżungli - też proste moim zdaniem. Natomiast part4 był confusing. Było mnóstwo głupich pytań, nie wiadomo gdzie szukać odpowiedzi. U mnie było tylko jedno C, inni mówili, że mieli najwięcej C..cóż..
Writing - powiem banał... Pierwsza część list nieformalny do english-speaking friend. Part2: letter of application, composition (How has the internet changed people's lives?), story zaczynające się od Sue looked impatiently on the watch as she was in a crowded cafe" czy coś w tym stylu. Co do książek to było review i composition.
Use of english: part1 strasznie trudna dla mnie, tekst o materiale, z którego zrobione są domki w Afryce, o błoto chodziło... Nie pytajcie co zaznaczyłam, ja już nic nie pamiętam. Tekst z lukami nie trudny znowu o malarzu. Transformacje z look forward to, intention, bound, make out, case, spite... Word formation banalne, było między innymi utworzyć od: ground, drink, be, possible, consequent, consider, require... Wykreślanka..hmm trudno mi powiedzieć, okaże się jak kiedyś zobaczę prawidłowe odpowiedzi...
Pozdrawiam
Dzięki wielkie CrazyChips! Trzymam kciuki abyś za 9 tygodni mógł cieszyć się z wyników FCE. Przede mną ostatnia część w sobotę więc idę ćwiczyć dalej USE i writing:)
Ja tez dzisiaj zdawalem firsta... Te same testy co kolega wyzej. Mam nadzieje, ze poszlo dobrze... Reading - jakos dziwnie trudny do tej pory nie mialem problemow, Writing - banal ;], UoE - Niezbyt lubie, ale dzisiaj mi dobrze poszlo.
A moze pamietasz jakies odpowiedzi?
W sumie niezbyt... Bylo ich sporo i wszystko mi sie teraz pomieszalo :D
Jeden facet w trakcie egzaminu dostal ataku padaczki :( biedaczek. Mam nadzieje, ze dadza mu powtorzyc...
mam pytanko, o jaką cieniutką książeczkę chodzi odnośnie do speakingu?
mam pytanko, o jaką książeczke chodzi do speakingu, z góry dzięki za odp :)
A może ktoś z Was podać szczegóły do letter of application?
Na speakingu egzaminator siedzący przed zdajacymi i zadajacy pytania ma taką książeczkę formatu troche większą niż A4 na rolobindzie chyba w któej są obrazki do speakingu i w której ma także pytania do tych obrazków. Wszystkie pytania i praktycznie wszystkie obrazki już zostały omówione pod innymi tematami, stąd też powszechnie się mówi że każdy kto w tej sesji podchodzi do speakingu zna tą książeczkę na pamięć:)
Ogolnie to byla reklama parku rozrywki. Trzeba bylo uwzglednic dwa pytania: Czy lubisz parki rozrywki? i Czy lubisz pracowac z ludzmi kazdej narodowosci? Jeszcze bylo cos o tym co bedziesz robic jezeli sie zalapiesz czyt: podawac jedzenie, pomagac w jazdach i pomagac w sklepie. Trzeba bylo przekonac Pana Jakiegostam, ze jestes odpowiednia osoba na ta posade.
Jest ktos w 100% pewny ze wersje se te same ?? macie moze pojęcie jak bylo w zeszłym roku ?? Jezeli teraz byl list nieformalny to byc moze nam trafi sie niestety formalny ? ;/
Wielkie dzięki, za szczegóły dotyczące letter of application. Chyba reszta nadrabia poziomem trudności:)
Sprawdź na forum pod tematem FCE sesja lato 2007, lato 2006, lato 2005, lato 2004 i lato 2003.
w takim razie na czym polegaja te zmiwny we writting ktore wprowadzono zima?
Z tego co mi mówili na kursie to zmiany dopiero będą wprowadzone od sesji zimowej 2008 i jak do tej pory writing, reading i USE jest wg tych samych reguł co było.
a czy kazano wam zaznaczyc na answer sheet ktora wersje piszecie? tak jak to bylo na listeningu? wtedy by bylo wiadomo czy jest jedna czy wiecej
o dobre pytanie, a ile lacznie prac trzeba napisac w czesci writing, jedna czy wiecej?
Chyba dwie. Letter to pewniak a drugi do wyboru.

Zdaje ktoś stąd 14 Jun 9.00-14.45? :)
...w Warszawie
hej tak dla ogolnej informacji: w krakowie i warszawie sa inne wersje use of english writingu i readingu, znalazlam w temacie z poprzednich lat.pozdrawiam
Trzeba napisac 2 wypracowania , jedno przymusowo i jest to list a w 2 czesci bedziemy miec wybor sposrod 4 chyba .
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Programy do nauki języków

»

FCE - sesja lato 2008