jutro speaking 25 maj 2008

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie :)
Jestem jedną z osób, która jutro zdaje speaking FCE.Egzamin mam o 13.59 :)
Strasznie się boję, bo nie mówię zbyt biegle po angielsku.boje się,że stres spowoduje pustkę w głowie :(
Chciałam zapytać tych, którzy jutro zdają jak się przygotowują....bo sama nie wiem,w co ręce włożyć.
Ja też jutro zdaję, ale o 15.34. Ja też nie uważam się za osobę mówiącą biegle, wręcz bywa że się jąkam, ale wiem że i takie zdają :-) Najważniejsze to umieć się dogadać, nawet z błędami. Sam egzamin jest podobno bardzo miły, a egzaminatorzy bardzo sympatyczni. Ja już chyba za bardzo nie będe się uczyć. Jeśli nie nauczyłam się przez ostatnie pół roku, to tym bardziej dziś się nie nauczę :-) Mam nadzieję że jakoś mi pójdzie. Powodzenia!
No, wychodzi na to,że musimy dać radę :)
Ale nie lubię egzaminów po południu.Wolałabym rano i z głowy :)
Stwierdzam,że coś tam umiem, więc może nie będzie tak źle :)
Damy radę :)
Czekam na Twoje spostrzeżenia i wrażenia :)
Ja tez napiszę jak było.
Pozdrawiam i powodzenia :)
No i nie było tak źle :-) Egzaminatorki bardzo sympatyczne. Ja akurat zdawałam "w trójce" i speaking był trochę dłuższy, ale trafiłam na fajne dziewczyny. Oczywiście pierwsze wrażenie po egzaminie było takie, że mogłam się bardziej postarać, ale cieszę się że mam to już za sobą. Najtrudniejsza była chyba część ostatnia, my akurat mówiliśmy o telewizji śniadaniowej, jakie programy są najlepsze, jakie byśmy proponowali, czy telewizja ma na nas dobry czy zły wpływ itp. Od jutra zasiadam do zakuwania do części pisemnej. Mam nadzieję że Tobie też poszło OK. Życzę powodzenia na pozostałych częściach :-)
Witaj! A jeśli można wiedzieć to jakie obrazki miałaś i Twoje koleżanki.Bardzo dziękuję za odp. Zdaję 8.06 i się bardzo denerwuję!!
Moje obrazki: 3 kucharzy krojących warzywa i mięso w kuchni jakiejś restauracji i parka pracująca w parku (kopiąca ziemię, sadząca kwiaty) pytanie: która praca jest trudniejsza
Obrazków moich koleżanek za nic nie mogę sobie przypomnieć, ale dam zdać jak ochłonę i coś mi zaświta :-)
Hej a mozesz podać wystzskie pytania jakie mialas.. ja mam 1.06... i juz sie denerwuje bo czuje ze zapomne wsyztskie słowka jak tam wejde.
NAPISZCIE prosze co dokladnie bylo, bo dalej nie wiem jak to wyglada, o co pytaja, o rodzine (a jak nie mam ani rodzenstwa i nie mam co gadac :P ) o inne rzeczy?
a potem 2 obrazki, compare and contract i jakies pytanko
wiecej obrazkow - dyskusja
jeszcze cos ??? :D
w jakim miescie zdajesz . ja tez mam speaking 1.06 w Radomiu
hej, a czy od razu dostajesz wynik z speakingu ? i wiesz ile % udało Ci się uzyskać ?? i czy przejdzie numer po wszystkim zapytać egaminatora?
Też mam 01,06 w Radomiu:) Kamilu jeśli mogę spytać o której godzinie masz swój egzamin?
Ja mam 1.06 w Poznaniu
hej, ja tez mam 1.06 w poznaniu na 14:50
Pytania są najróżniejsze a obrazków mają pełną książkę, więc raczej nie sposób je wszystkie wymienić. Ale pytania nie są jakieś specjalnie trudne np. gdzie mieszkam, co myślę o moim mieście, kiedy ostatnio się dobrze bawiłam, czy chciałabym występować w TV itp. Na zdjęciach koleżanka miała dwie rodziny: na jednym obrazku rodzina na wycieczce w górach, na drugim rodzina przy ognisku i pytanie jak ważne jest spędzanie czasu z rodziną. Na pewno każdy jest w stanie cokolwiek powiedzieć na takie tematy.
oj... ja mam o 16.00...
Witam wszystkich serdecznie :)
No wiec mnie tez jakoś poszło :) choć zawsze wydaje się,że mogło być lepiej :)Wyniki są dopiero p całości egzaminu :)
Ja miałam pytania,
1)czy mieszkam w Bielsku, bo tam zdawałam, czy miałam w tym tygodniu dużo wolnego czasu, jak spędzam wolny czas...ale takie krótkie i szybkie pytania.
2)druga część- obrazki.Ja miałam ludzi spacerujących po mieście,a na drugiem jeżdżących na motorach....w jaki sposób lepiej spędzać wolny czas.
Kolega miał prace w biurze i w warsztacie samochodowym
3) trzecia część, to wspólna dyskusja :) były obrazki do wyboru i wybrać, jak zorganizować czas dzieciom po szkole....a potem pytania
4)jak dzieci w Polsce spędzają czas po szkole.A następne, czy szkoła w Polsce rozwija poszczególne zdolności, czy kładzie nacisk na ogóle wykształcenie, czy na wyobraźnię.... coś takiego :)
Tym co jeszcze nie zdawali życze powodzenia :)
Zapomnialam dodac ze ja o 9.30 ;/ wiec chyba jako jedna z pierwszych w poznaniu ...:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie