do tych którzy zdali fce

Temat przeniesiony do archwium.
prosiłbym wszystkich którzy zdali fce o podzielenie się swoją więdzą przez odp na pytania.
1) jakie zadano wam pytania na speakingu?? jakie obrazki?? i zadanie??
2) o czym listening i reading??
3)temat writingu??
4)czy exam był trudniejszy czy ławtwiejszy od testów z których się uczyliście?? (z jakiej książki robiliście??)
Z góry dzięki.....
ja zdaje w czerwcu w szczecinie....
ja tez zdaje w czerwcu i tez w szczecinie...niezla jest ksiazka "Fowler first certificate" W.S Fowler,do british council mzoesz isc,tam jest wiele fajnych ksiazek...powodzenia na fce:))
jak przekopiesz to forum to znajdziesz opis obrazkow z sesji zimowej, na 100 % czesc z nich sie powtorzy
Jasne ze tak, Matylda ma racje, co do listeningu (czerwiec 2002) to pamietam ze w cz.4
był wywiad z jakąś reprezentantką Kanady w sportach zimowych (test z odpowiedziami
typu True lub False), w cz.2 monolog jakiejś kobitki pracującej w nadleśnictwie w Anglii,
cz.1 i 3 nie za bardzo pamiętam.Ale listening oceniam jako trudny. Również trudny
byl reading, znacznie trudniejszy niż testy, które przerabialem. Na writingu pocilem
sie jak mysz: 1cz. to trzeba bylo napisac koledze co sie sądzi o pierwszym rozdziale
jego przewodnika turstycznego o mieście w którym sie kiedys było (dla mnie koszmar)
cz.2 to było jak zwykle kilka tematów do wyboru (ja wybrałem rozaważania na temat
pieniądze i sława). W sumie wszystko wystarczyło na"C" z czego sie bardzo ciesze bo
zawsze jezyk był moja "piętą achillesową". Testy zadawał nam nasz nauczyciel i na dobrą sprawę nie orientuję się z jakich to było źródeł.

Nara.
Rysiek.
Tez zdawalam w tej sesji i rowniez listening wspominam jako trudny. Writing jak dla mnie nie byl taki zly. Za to w reading o ile pamietam byl jakis tekst o ukrytym stawie z rybami... Zanim sie domyslilam, ze pewne slowo to nazwa ryby to troche to trwalo... Inny tekst readingu byl chyba o kobiecie prowadzacej warsztat samochodowy.
no włąśnie...piszcie moi drodzy...jak wam poszło co było....jakie mieliście oceny???za poszczególne częśći
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka