Konwersacja

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie czy moze ktos moglby mi podpowiedziec i wskazac jakis ciekawy sposob na skuteczna i szybka nauke konwersacji ? Ucze sie Angielskiego od wrzesnia codziennie za pomoca kursu komputerowego. Niestety nie stac mnie na inne kursy lub indywidualne godziny z lektorem wiec moja nauka jest raczej bierna :( Poznalem wiele slowek, podstawy gramatyki ale co z tego jak nie mam w jaki sposob cwiczyc rozmowy :( Na dodatek caly czas robie taki bad ze to co chce powiedziec najpierw sobie tlumacze a w Angielskim nie ma to sensu bo cale zdania maja zupelnie inna konstrukcje wiec zanim cos powiem to mysze nad tym myslec wieki :(( Bardzo prosze poradzcie mi cos ciekawego tak zebym mogl zaczac mowic w miare poprawniebo rozmowa na glos z samym soba tez tu duzo nie pomoze poniewaz nie mam jak sprawdzic czy mowie poprawnie :) Z gory dziekuje za pomoc i zycze wszystkim Wesolych Swiat :)
No takie kursy komputerowe maja rzeczywiscie powazny minus w umiejetnosciach konwersacyjnych. Nie dołowałbym się jednak, ponieważ ucząc się angielskiego od wrzesnia (rozumiem ze od podstaw??) to nie spodziewaj sie swobody mowienia. Ja tez sie ucze od wrzesnia, tyle ze hiszpanskiego i robie to naprawde w niezlym tempie, z nauczycielem a gadac i tak jeszcze za bardzo nie potrafie. Zanim nabędziesz umiejetnosc swobodnego porozumiewania sie musi minac troche wiecej czasu, tak wiec glowa do gory. A co do tych konwersacji to warto sobie pogadac z jakims znajomym, chyba masz kilku mowiacych po angielsku wiec zamiast normalnej rozmowy mozna probowac prowadzic konwersację anglojezyczna czy chociaz robic wstawki... Sam bardzo czesto rozmawiam ze znajomymi polskojezycznymi po angielsku tylko dla wlasnej przyjemnosci no i dla treningu oczywiscie. Mozna sie tez zastanowic nad roznymi systemami rozmowy glosowej typu www.paltack.com
Pozdrawiam i również życzę wesołych Świąt!
cześć mam pytanie za pomoca jakigo kursu komputerowego sie uczysz?Czy mozna go ściagnąć z netu?Jak tak to mam prosbe napisz mi z jakiej strony internetowej. Z góry bardzo dziękuję.
Najlepszym programem do szkolenia sie w sprawach konwersacji jest Profesor Henry - Slownictwo i Konwersacje. Najefektywniejsza jest jednak praca ze wszystkimi programami firmy Edgard (Profesor Henry - Gramatyka i Rozumienie ze słuchu). Niestety nie sa to programy bezplatne, salony EMPiK oferują je w cenach: 69 za pierwszy i 89 zl za drugi. Mam nadzieje, ze pomoglam. Pozdrwiam i dodaje link do strony Edgard Multimedia.

http://www.jezykiobce.pl
Bardzo dziekuje za pomoc :)

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003